18
okt

Kampreferat

3. runde blev endestationen i Pokalen

Her til aften stod den på pokalfodbold i Roskilde Idrætspark, da NordicBet Liga-mandskabet fra Fremad Amager kom på besøg. Gæsterne ligger godt nok i den tunge ende af deres række, men kaster man et blik på truppen, skal man ikke lede længe efter ganske kompetente navne.

Så der var ikke tvivl om, at Amar'kanerne måtte påtage sig favoritrollen inden dagens opgør. FC Roskilde havde alt at vinde. Valdemar Schousboe var skadet, og dermed ikke i truppen. "Ørnene" stillede op i en 3-4-3 opstilling og ville give alt for at levere overraskelsen i 3. runde af Pokalen.

Gæsterne chockstartede dog med et af de hurtigste mål set i Roskilde Idrætspark i mands minde. Der var ikke gået 15 sekunder inden bolden lå i nettet bag Monty. FC Roskilde fik dog hurtigt rystet det af sig, og hjemmeholdet stod for de fleste offensive aktioner resten af 1. halvleg. Efter 20 minutters spil bankede Ronny Larsen bolden på overliggeren - er den over stregen, da den rammer jorden og springer i spil igen? Dommeren mente det ikke. Fremad Amager øger lidt heldigt til 0-2 inden pausen. Det var egentlig ikke fortjent spil og chancer taget i betragtning.

2. halvleg fortsatte i samme spor. Spillet bølgede frem og tilbage og det foregik i et ganske højt tempo. FC Roskilde havde bolden mest og styrede spillet i de fleste periode og tilspillede sig klart flest chancer - specielt i de sidste 20 minutter, hvor der var pres på gæsternes defensiv. Man kunne ikke se, at gæsterne spiller en række over et godt fightende FC Roskilde-hold, der da også vinder 2. halvleg 1-0. Mads Julø pyntede på resultatet i kampens døende sekunder, men der var det for sent.

1' (0-1):

Bolden var lige givet op - Bonnesen sender en lang bold frem - Staugaard kommer ikke op til bolden og afviser. Jakob Johansson smutter afsted med bolden og lopper den op Monty, der står lidt langt ude af målet. Det var noget af en chockstart og der var kun spillet 15 sekunder.

40' (0-2):

Der dømmes frispark til gæsterne et stykke uden for kanten af feltet. Boateng banker til bolden, der rettes af i muren og snyder Monty, der var gået til den ene side - bolden triller ind i den anden.

95' (1-2):

Mads Julø sparker hjørnespark fra højre side direkte i kassen - bolden går hele vejen igennem og ind i modsatte side af målet helt ude ved stolpen.

FC Roskilde havde stor ære af kampen og kunne sagtens se sig selv i spejlet efter kampen. Der blev gået til vaflerne og Roskilde-spillerne vandt mange dueller. Det var en fornøjelse af se på, for "de lyseblå" forsøgte sig med en masse positive ting og alle spillere hjalp hinanden. Kan gutterne holde dette niveau i turneringen, må der ligge mange point og vente i 2. Division.

Men 3. runde blev altså desværre endestationen i årets pokalturnering. FC Roskilde havde vel egentlig fortjent mere i aften - det hørte man også flere neutrale journalister udtale efter kampen.

Nu kan FC Roskilde koncentrere sig om de mange afgørende kampe i 2. Division, og her venter der mange drabelige opgør om vigtige point.

Allerede lørdag går det løs igen, når turen går til Brabrand. FC Roskilde ligger nummer 8 og Brabrand nummer 9. Kan FC Roskilde hente alle tre point vil, der være slået et lille hul ned til bunden af tabellen, og holdet kan i stedet kigge op mod en plads i den øverste halvdel.