29
okt

Kampreferat

Begivenhedsrig kamp endte med et velfortjent point langt inde i tillægstiden

FC Roskilde spillede i dag sidste hjemmekamp i år - runde 13 i årets 2. Division. Modstanderen var Skive IK. De to hold delte point i 1-1- kampen for ganske kort tid siden (8. oktober 2022) i en ikke alt for velspillet kamp.

Det var FC Roskilde opsatte på ikke skulle gentage sig. De gik efter alle tre point. Modstanderne ville det dog anderledes.

Det blev en kamp, hvor FC Roskilde egentlig styrede en stor del af spillet, men som endte med at blive ret en begivenhedsrig affære, hvor man kom hele følelsesregistret igennem. FC Roskilde var det bedste hold, men der var både selvmål, opdækningsfejl, straffespark på menuen, så det endte med at blive et unødvendigt spændende drama og først dybt inde i tillægstiden fik FC Roskilde sikret sig det ene point.

22' (0-1)

Skive bygger op i venstre side og uden særligt pres bliver der slået et indlæg - Oliver Østergaard sniger sig bag sin markering, Emil Staugaard, og kan ubesværet heade bolden i mål, lige ude for kanten af det lille felt, uden chance for Rasmus Wedege i Roskilde-målet.

30' (1-1)

30' (1-1): Mads Julø læser et Skive-forsøg på en clearing godt - han opsnapper bolden i venstre side og slår et indlæg, men bliver tacklet - der suser en ballonbold i feltet, Monday går i luften men Nicolai Møller Dohn kommer højest og header i eget mål via trekantssammenføjningen. Faktisk et rigtig flot hovedstød - men altså i eget mål.

36' (1-2)

Skive sender et indlæg i feltet fra venstre side. Situationen helt ufarlig, men Hermansen, der er ganske alene, forsøger at clearer bolden men rammer den helt skævt, og sender den i stedet i eget net helt ude ved stolpen. Herman var også uheldig med at lave selvmål i kampen i Skive.

45' (2-2)

FC Roskilde fastholder fint et hård pres - bolden spilles ud til Julø, der sender et flot indlæg til modsatte bagstolpe, hvor Monday stiger fantastisk til vejrs - han nærmest hænger i luften og stanger bolden i mål til velfortjent udligning. Det var stor set sidste aktion i 1. halvleg inden dommer, Emil Martinussen, fløjter til pause.

75' (2-3)

En lang bold frem - Rasmus Wedege får ikke ekspederes bolden væk, og situationen bliver farlig - Oliver Schkolnik hiver den eneste modstander, der presser på, i trøjen og dommeren fløjter lidt tøvent for straffespark til gæsterne. Dette omsættes sikkert til mål af Mostafa Maher Maarouf, der finter Wedege til den forkerte side.

96' (3-3)

FC Roskilde presser hårdt på for en udligning - gutterne fastholder presset og får to hjørnespark i streg. Bolden skifter side, og til sidst ender den hos Julø, der virkelig havde tur i aktionerne i dag - han tager et super fint træk, og sparkes ned i straffesparksfeltet. Spændingen var på kogepunktet, men en iskold Mathias "Mac" Christensen sender bolden sikkert i netmaskerne fra 11 meter-pletten.

Det blev en virkelig spændende afslutning på en kamp, hvor der ud over hele seks mål, var to selvmål, to mål på straffespark og et par rigtig fine "kasser" i åbent spil. Det ene point var absolut fortjent, og det var dejligt, at den fine arbejdsindsats i dag til slut kastede noget af sig. Man må sige, at FC Roskilde sluttede 2022 af på hjemmebane med manér med målfest og høj underholdningsværdi. Der var valuta for pengene for de 557 fremmødte tilskuere.

Nu venter der to svære udekampe, inden truppen kan gå på vinterpause. Der er tale om to virkelig interessante opgør på Sjælland mod henholdsvis Frem og AB Gladsaxe. Efterårssæsonen kan vel dårligt slutte meget mere spændende?