28
okt

Kampreferat

Delte point i målfest

Efter den dramatiske afslutning i Skive, med straffespark, mål, advarsel og udvisninger i tillægstiden, stod den i dag på en kamp i Roskilde Idrætspark, hvor FC Roskilde forhåbentlig ikke skulle gå så grueligt meget igennem. Men troede man at der ikke igen var underholdning og spænding for alle pengene, ja så kunne man god tro om igen.

Modstanderne var Brabrand, som ligger i den tunge ende af tabellen og som helt givet gerne ville revanchere 0-1 nederlaget i den første indbyrdes kamp. Gæsterne har et hold, man på ingen måde må undervurdere, for de er bare et svært hold at spille imod, da de altid kæmper til sidste fløjt og jagte alle muligheder i kampen. Og så har de - ganske FC Roskilde - et godt sammenhold i truppen. Den slags hold er altid svære at "få bugt med".

Brylov og Montell afsonede karantæne for deres udvisninger i Skive, så Ullits vogtede målet, og "Niller" startede inde i højre side af forsvaret. Maarups baglår har drillet ham lidt i løbet af ugen, så han startede på bænken.

FC Roskilde spillede fra start godt og havde godt styr på Brabrand, der overvejende måtte spille på omstillinger. Kampen var kun 7 minutter gammel, da "Niller" fik tacklet bolden ind foran mål, hvor Freitag kom frem i høj fart og sendte bolden i nettet til 1-0. Brabrand fik udlignet efter 24 minutter, da Henrik Borup lavede et drømmemål, som man bare må tage hatten af for. Bolden lander på kanten af feltet, hvorfra han banker den helt op i "krogen" - uden chance for Ullits i Roskildemålet. FC Roskilde bringer sig dog hurtig foran igen - Marc Winkel scorer til 2-1 efter fint opspil i højre side, hvilket også var stillingen ved pausen. FC Roskilde spillede rigtig pænt og der var velfortjent ros fra "Thyge" i pausen.

2. halvleg var mindre end 10 minutter gammel, da Henrik Borup igen var på spil - og igen med et flot mål. FC Roskilde får ikke clearet godt nok - Borup tæmmer bolden med brystkassen og flugter den i mål. Det hele blev lidt mere rodet som tiden skred frem. FC Roskilde forsøgte at spille sit eget spil, og blot et par minutter efter udligningen til 2-2 bragte Selim FC Roskilde på 3-2 med den dejlig "tør" afslutning, der sad helt ude ved stolpen. Man må tage hatten af for gæsterne, der ufortrødent kæmpede videre for at hente point. Udligningen til 3-3 kom, da Jesper Brinck havde sidste fod på bolden tæt under mål. Igen kom FC Roskilde foran, da der blev dømt straffespark til FC Roskilde. Selim satte bolden sikkert i mål med sit rolige venstreben. Med 10 minutter af den ordinære spilletid kom Brabrand igen igen frem til udligning, da indskiftede Lukas Enevoldsen headede bolden i mål til slutresultatet 4-4.

Det blev en sand målfest, hvor FC Roskilde spillede godt i lange perioder af kampen - og at score fire mål på hjemmebane er jo godkendt, og burde være nok til at hente en sejr. Men i dag viste Brabrand bare igen deres vilje og gå på-mod. Selvfølgelig er det ikke godt nok, at FC Roskilde lukker fire mål ind - men de to flotte mål af Henrik Borup var svære at gøre så meget ved. Generelt skal FC Roskilde nok blive bedre til at "cleare" bolden ud af forsvarszonen, når det brænder på. Det offensive spil så virkelig fint ud, og der blev produceret mange gode chancer, spillerne fandt gode løsninger og forsøgte sig med mange gode og kreative ting. Der var god kommunikation på banen og fin gejst, så der var mange gode ting at tage med fra kampen.

Næste Kamp

Næste kamp er på udebane, hvor turen går til Gladsaxe. AB er normalt altid leveringsdygtige i god teknisk fodbold, så mon ikke der venter en rigtig spændende og seværdig kamp. Der er kampstart lørdag, den 4. november 2023, kl. 19:00 (bemærk kamptidspunktet).