01
apr

Kampreferat

Det blev en skidt PÃ¥ske for FC Roskilde

FC Roskilde måtte se sig besejret for anden gang i Påskedagene, da et velspillende Århus Fremad vandt på et enligt mål af Sebastian Denius i 1. halvleg.

FC Roskilde skulle i dag forsøge at rejse sig efter Skærtorsdags 4-2 nederlag i Esbjerg. Dagens modstander var rækkens nummer tre, Århus Fremad, der kæmper for at hente den eftertragtede 2. plads i tabellen, som FC Roskilde p.t. besidder.

Gæsterne var klar fra start, og de spillede bolden hurtigt rundt, havde meget få boldtab og virkede meget veloplagte og indstillede på, at få noget med hjem fra domkirkebyen.

Og det gjorde de desværre også. FC Roskilde havde i perioder bolden meget men formåede ikke rigtig at åbne Århus Fremads forsvar i åbent spil.

Kampen var en lille halv time gammel, da gæsterne brød igennem i højre side - bolden kom ind i feltet, hvor Sebastian Denius kom fri - Brylov stormer frem, men Denius udplacerede en chanceløs Roskilde-keeper til 0-1.

FC Roskilde havde et par gode tilbud - eksempelvis efter godt 40 minutters spil, hvor Oliver Juul driver bolden frem over næsten en halv banelængde - han afslutter selv, da ingen går i ham. Afslutningen mangler dog lidt power, og keeper, Tobias Haahr Jakobsen, redder uden de helt store kvaler.

I overtiden har begge hold hver et godt tilbud. Først må Cornelius Allen "ofre sig" da han kaster sig ind i bolden på en god afslutning tæt på mål - bolden havde ellers frit løb mod netmaskerne. Da uret viser 95 minutter er der klumpspil i gæsternes felt - Schkolnik header, men bolden reddes på stregen og udligningen udebliver. Hvor havde det ellers været dejligt lige at hente det ene point i overtiden.

Det blev en kamp, der viste at Århus Fremad var godt forberedte og spillede i højt tempo. De havde en del gode tekniske spillere, men vadede dog ikke ikke chancer. FC Roskilde fik ikke rigtig forløst den planlagte taktik i dag, og det var som om de helt kreative idéer manglede, når spillet kom frem på den sidste tredjedel af banen.

Det er selvfølgelig altid ærgerligt at tabe en vigtig "seks point-kamp", men omvendt er der stadig 11 kampe tilbage, inden regnskabet endeligt kan gøres op. Esbjerg fB konsoliderede sig på førstepladsen, ved at besejre Brabrand på udebane med 1-2 - og har nu 56 point. FC Roskilde holder fast i 2. pladsen, men har nu kun tre point ned til Århus Fremad og Middelfart, der begge har 38 point. Middelfart vandt 3-0 over Thisted FC.

Så nu det for "de lyseblå" bare om at komme op på hesten igen og kigge fremad mod næste opgave, som er på lørdag på udebane mod FA 2000.