31
ust

Kampreferat

Det er ikke altid let at være storfavorit

FC Roskilde spillede her til aften 2. runde i Pokalen. Turen gik til Valby Idrætspark, hvor FC Culpa var værter. FC Culpa spiller i serie 3 og var det lavest rangerende tilbageværende hold. Så der var ingen tvivl om, at FC Roskilde måtte påtage sig favoritrollen.

Om det var denne rolle som storfavoritter, der påvirkede holdet i negativ retning, er ikke til at sige. Men for at sige det diplomatisk, var 1. halvleg ikke særlig god for "ørnene". Den var faktisk rigtig skidt. FC Roskilde producerede stort set ikke reelle scoringstilbud - ja, faktisk var det hjemmeholdet, der havde et par gode tilbud, som dog ikke blev udnyttet. Og det var ikke godt nok, at tillade FC Culpa at komme frem til disse relativt store chancer.

Det blev heller ikke nemmere af, at Roskilde-målmand, Rasmus Wedege, fik rødt kort efter 23 minutters spil efter en situation, hvor han løb ud i feltet og væltede en modspiller omkuld som bagerste mand. Det røde kort var en fair dom.

Cheftræner, Jack Majgaard, skiftede tre spillere ud i pausen, og i 2. halvleg begyndte der er komme mere struktur over tingene. Samtidig var hjemmeholdet begyndt at "mangle luft" og FC Roskilde kunne komme frem til de nødvendige chancer, der skulle til for at sikre sejren. Tre mål på et lille kvarters tid, og så var kampen lukket. Det blev ikke den overbevisende præstation, som man håbede på, men Jack var dog tilfreds med 2. halvleg, hvor der blev strammet op, og hvor FC Roskilde ikke gav flere chancer væk.

70. minut (0-1)

FC Roskilde sætter en hurtig omstilling i gang. Bolden kommer ud i højre side, hvor Monday bliver sendt afsted med en dyb aflevering. Monday går direkte på mål og sender bolden smukt i netmaskerne helt ude ved modsatte stolpe. En scoring der virkelig gav ro i maven på Roskildespillerne.

73. minut (0-2)

Selim og Karoli i fine kombinationer i feltet - Karoli forsøger at afdrible hjemmeholdets målmand, hvor hans ene ben bliver hægtet. Dommer, Jesper Nielsen, peger på straffesparkspletten. Selim Baskaya sparker den sikkert i mål.

84. minut (0-3)

Efter et hjørnespark i venstre side, dømmes der endnu et straffespark til FC Roskilde - der var hånd på bolden. "Synderen" var såmænd tidligere RB1906-spiller (og også en kort periode i FC Roskilde-truppen), Mathias "Happy" Johannsen (der i øvrigt også fik rødt kort lidt senere - det var dog en lidt hård kendelse). Denne gang var det Ronny Larsen, der eksekverede fra 11 meter-pletten, da han med et kort tilløb bankede den ind helt oppe under overliggeren.

FC Roskilde stillede godt nok uden en del af de mere kendte ansigter - således var Mikkel "Niller" Hallberg og Andreas Chabert ikke med (begge skadet). Andreas Hermansen, Valdemar Schousboe, Emil Staugaard, Mathias "Mac" Christensen, Tobias Noer og Lauge Persson sad også over. Alligevel burde FC Roskilde kunne køre sejren sikkert i hus - omvendt ved man også bare, at pokalkampene har deres helt eget liv. Et undertippet men topmotiveret mandskab kan sagtens presse en klart bedre hold - det så vi igen i dag.

FC Culpa var et sympatisk bekendtskab, og der var mødt en del tilskuere op for at støtte deres helte (der var vist også noget med gratis øl/pølser på billetterne). Vi ønsker dem helt og lykke i deres turnering.

Næste opgave for FC Roskilde er på lørdag, hvor Århus Fremad kommer på besøg. Kampstart er kl. 14:00

KAMPFAKTA

FC Culpa – FC Roskilde 0-3 (0-0)

Onsdag, den 31. august 2022, kl. 17.15

Valby Idrætspark

Tilskuere: ca. 250

Pokalen

Dommer: Jesper Nielsen

Linjedommere: Simond Blond & Jonathan Garcia Nilton

 

Startopstilling:

Rasmus Wedege

Joseph Mwamba

Valdemar Montell

Oliver Schkolnik

Villads Beierholm

Mads Petersson

Sebastian Brodersen

Selim Baskaya

Ronny Larsen

Lucas Martinsen

Monday Etim (anfører)

 

Ikke benyttede spillere:

Sebastian Escobar Jensen

 

 

Kampforløb

23'

Udvisning

Rasmus Wedege (FCR)

70'

0-1

Monday Etim (FCR)

73'

0-2

Selim Baskaya (FCR), straffespark

81'

Advarsel

Jonas Tingleff (FCC)

84'

0-3

Ronny Larsen (FCR), straffespark

87'

Advarsel

Mads Agger Michaelsen (FCC)

87'

Advarsel

Mads Julø (FCR)

87'

Advarsel

Mads SKøtt

89'

Advarsel

Christian Rafn Clemmensen (FCC)

93'

Udvisning

Mathias Johannsen (FCC)

Ud- og indskiftninger

Tid

Ind

Ud

25'

Christoffer Monty

Sebastian Brodersen

46'

Mads Julø

Villads Beierholm

46'

Mads Skøtt

Mads Petersson

46'

Malte Karoli

Lucas Martinsen

74'

Andreas Maarup

Monday Etim