10
nov

Kampreferat

FC Roskilde besejrede Fremad Amager i årets sidste hjemmekamp

Det var en råkold Roskilde Idrætspark, der lagde græs til, da FC Roskilde her til aften tog i mod Fremad Amager i årets sidste hjemmekamp.

Gæsterne har i sæsonen været lidt ustabile og resultaterne har været en "blandet landhandel", men når "Amar'kanerne" og "Ørnene" tørner sammen plejer det altid at være en garanti for god fight, fart og spænding.

FC Roskilde var opsatte på at ryste skuffelsen af sig fra lørdagens kamp mod AB, hvor sejren gled ud af hænderne i overtidens sidste spark.

Gæsterne var klar til at byde FC Roskilde op til dans fra start, og begge hold spillede frisk til fra første fløjt. Fremad Amager spillede hurtigt kombinationsspil, og havde nok bolden mest, men blev aldrig rigtig farlige. FC Roskilde kom derimod frem til flere gode tilbud, men skarpheden manglede. 1. halvleg blev derfor en målløs affære.

Cheftræner, Mikkel Thygesen, havde et taktisk "kort i ærmet" og skiftede en ellers fint spillende Selim Baskaya ud i pausen. Ind kom i stedet Andreas Maarup, der med sin imponerende fysik skulle vinde "andenboldene" og fastholde angrebene - sætter andre op eller selv komme frem til afslutninger. Og man må sige, at denne genistreg fra "Thyges hånd" gav pote - den blev vel kampafgørende.

Som man kan se i beskrivelsen af målene havde netop Maarup næstsidste fod på bolden ved begge mål. Og dobbelt målscorer blev Emil Nielsen, der viste sine evner som sikker afslutter i begge situationer. FC Roskilde spillede klogt, solidt og troede på det taktiske koncept, der var lagt for kampen. Og bevares; Fremad Amager spillede hurtigt, løb meget for hinanden og forsøgte sig med hurtige kombinationer hele kampen igennem, men når de kom op på den sidste tredjedel af banen blev de afvist af FC Roskilde velfungerende defensiv.

Først i overtiden havde gæsterne en farlig afslutning, hvor de afsluttede hårdt og fladt - Marco Brylov viste her sin klasse med en stærk fodparade, der afværgede situationen.

Da dommer, Frida Mia Klarlund, fløjtede kampen af kunne gutterne juble og glæde sig over at kunne indsætte tre dejlige point på kontoen. Sikke en skøn måde at slutte 2023 af på i Roskilde Idrætspark.

1-0 (51'):

FC Roskilde snupper bolden fra Fremad Amager, og igangsætter en hurtig omstilling over mere end en halv banelængde. Marc Winkel driver bolden frem i højt tempo mod sine tidligere holdkammerater - Andreas Maarup kommer i et "overlap" i venstre side - han sender bolden fladt ind til Emil, der bare skal sætte indersiden på bolden og sende den i det tomme mål bag en chanceløs Mikkel Andersen i Fremad Amager-målet.

2-0 (70'):

Efter en nærkamp i højre side af banen, helt ude ved sidelinjen, tager Maarup bolden til sig. Han bliver maksimalt presset, men formår at blive på benene - han sender resolut et super flot indlæg ind til Emil, der iskoldt header bolden i netmaskerne.

Næste kamp

Sidste turneringskamp i 2023 (runde 16) venter lørdag, den 18. november, hvor turen går til Thisted. Her skal vi revanchere det ærgerlige nederlag på 2-3 hjemme den 14. oktober. Kampstart er kl. 15:00, og hvor kunne det dog være herligt at slutte af med en sejr i det nordjyske.

KAMPFAKTA

FC Roskilde – Fremad Amager 2-0 (0-0)

Fredag, den 10. november 2023, kl. 19.00

Roskilde Idrætspark

2. division

Antal tilskuere: 832

Dommer: Frida Mia Klarlund

Linjedommere: Sidsel Fabricius Dall & Danny Kolding

 

Startopstilling:

Marco Brylov (anfører)

Valdemar Montell

Oliver Schkolnik

Nichlas Vesterbæk

Oliver Juul

Mads Skøtt

Simon Holden

Marc Winkel

Selim Baskaya

Emil Nielsen

Mads Freitag

 

Bænk:

Gustav Ullits (målmand)

Andreas Maarup

Mikkel “Niller” Hallberg Nielsen

Alvaro Gomez

Noah Schak

Roni Arabaci

Cornelius Allen

Kampforløb

51'

1-0

Emil Nielsen (FCR)

70'

2-0

Emil Nielsen (FCR)

95'

Advarsel

Hans Christian Bonnesen (Fremad)

Ud- og indskiftninger

Tid

Ind

Ud

46'

Andreas Maarup

Selim Baskaya

68'

Roni Arabaci

Marc Winkel

80'

Mikkel "Niller" Hallberg Nielsen

Valdemar Montell

80'

Mads Freitag

Alvaro Gomez