08
ust

Kampreferat

FC Roskilde er ude af Oddset Pokalen

FC Roskilde spillede her til aften 1. runde i pokalturneringen, der nu hedder Oddset Pokalen. Kampen blev spillet i Sundby Idrætspark og værterne var B. 1908, der til daglig spiller i Danmarksserien, pulje 2, og starter deres turnering i næste weekend. Så der var ingen tvivl om, at FC Roskilde måtte påtage sig favoritrollen. Men det skulle desværre vise sig ikke at være en rolle holdet kunne leve op til i dag.

Cheftræner, Jesper Håkansson, havde valgt flere U/19-spillere til startopstillingen. Ligeledes var ny mand i truppen, Mikkel Lejbowicz, også med fra start.

FCR havde bolden mest men spillede for langsomt, og fik ikke rigtig tilspillet sig de helt store chancer. Spillet hang ikke så godt sammen og spillerne så i mange situationer ud til at være lidt rådvilde. Man kunne godt se, at det ikke var et hold, der havde spillet mange kampe sammen, hvilket selvfølgelig var naturligt nok.

Hjemmeholdet var ikke ret meget på bolden i 1. halvleg, men kom dog alligevel frem til en del gode tilbud. Efter syv minutters spil lopper de bolden på overliggeren. I slutfasen har de tre store chancer, som Gustav Ullits ellers tager sig flot af. Først kommer Mikkel Knudstrup alene igennem, men taber duellen til Ullit. Minuttet efter header David Chernet på mål, men Ullits når den helt oppe under overliggeren og må give hjørnespark. Kort tid efter afslutter Magnus Langhorn fra kanten af feltet, men Ullits er igen på plads. I tillægstiden går det dog galt, og Shimal Ado sender hjemmeholdet til pause med en 1-0 føring. Et mål, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Roskilde havde lavet fire udskiftninger i pausen og kom ud til 2. halvleg som et forvandlet hold og spillede hurtigere og mere direkte og offensivt orienteret. Resten af kampen var stort set et langt pres fra Roskildes side, med nogle få omstillinger til B.1908. Ind ville bolden bare ikke. Der var et par gode tilbud, men skarpheden manglede i de afgørende situationer.

Derfor er FC Roskilde allerede ude af pokalturneringen inden den rigtig kom i gang.

Næste opgave, der venter FC Roskilde er den svære udekamp på lørdag. Her går turen til Århus, hvor Århus Fremad venter.

KAMPFAKTA

B.1908 – FC Roskilde 1-0 (1-0)

Tirsdag, den 8. august 2023, kl. 19.00

Sundby Idrætspark

Tilskuere: 278

Oddset Pokalen – 1. runde

Dommer: Casper Thorsøe

Linjedommere: Emil Martinussen & Nicki Nordlund Hansen

 

Startopstilling:

Gustav Ullits

Sofus Ulrich

Nicklas Halse (anfører)

Sofus Jansson

Victor

Simon Holden

Mads Skøtt

Nikolaj Jensen

Selim Baskaya

Mikkel Lejbowicz

Emil Nielsen

 

Bænk:

Marco Brylov (målmand)

Valdemar Montell

Nichlas Vesterbæk

Oliver Juul

Alvaro Gomez

Benjamin Riisgaard

Roni Arabaci

Andreas Maarup

 

Kampforløb

25'

Advarsel

Jesper Håkansson (FCR)

47'

1-0

Shimal Ado (B.1908)

66'

Advarsel

Roni Arabaci (FCR)

Ud- og indskiftninger

Tid

Ind

Ud

46'

Valdemar Montell

Nicklas Halse

46'

Nichlas Vesterbæk

Nikolaj Jensen

46'

Roni Arabaci

Victor Svensson

46'

Oliver Juul

Sofus Jansson

65'

Alvaro Gomez

Mikkel Lejbowicz