20
maj

Kampreferat

FC Roskilde fik livsvigtig sejr i Skive

Efter en række gode præstationer, hvor FC Roskilde har hentet nok point til at ligge på 2. pladsen i Kvalifikationsspillet, stod den i dag på en vaskeægte "6 points-kamp" mod Skive. Et enkelt point skilte de to hold inden kampen.

I lighed med sidste weekends kamp viste vejret sig fra sin bedste side, og solen skinnede lystigt ned over Hancock Arena i Skive, der summede af forventning til en god fodboldkamp.

Og der skete noget fra kampens start. Et par minutter var spillet, da Skive havde en farlig afslutning, som Brylov dog tog sig af. Minuttet efter må Hermansen ned og bide i græsset med en skade. Han måtte udgå, og Ronny Larsen kom på banen. Godt 10 minutter er spillet, da Skive må skifte grundet en skade. Den lidt urolige start betød, at holdene lige skulle finde deres ben at stå på. FC Roskilde fik efterhånden mere og mere fat, og med to gode scoringer, kunne de fortjent gå til pausen med stillingen 0-2.

Hjemmeholdet chockstartede 2. halvleg med en hurtig scoring, men går derefter lidt tilbage til en defensiv position igen, hvor man kunne forvente et stormløb mod Roskilde. FC Roskilde lader sig dog ikke ryste, men spiller blot sit eget rolige og kontrollerede spil igen. Skive løber meget efter bolden. Mod kampens slutning kom der lidt pres på - begge hold ville gerne score igen og der var et par hurtige omstillinger i begge ender, der blev lidt farlige. Efter 80 minutters spil viser Brylov klasse i Roskildemålet - efter et hjørnespark ender bolden hos farlige Frederik Ihler, der fra tæt afstand banker på mål, men Brylov er klar med et superredning.

Med disse tre vigtige point har FC Roskilde bragt sig i spidsen af Kvalifikationsspillet, hvilket er super positivt. HIK slog Brabrand 3-1 (spillede samtidig med vores kamp), der ellers førte inden dagens kampe. Intet er afgjort endnu i forhold til, hvem der må følge Jammerbugt FC ud af 2. division. Så der er stadig spænding for alle pengene. Dog er det nu ganske vist, at FC Roskilde ikke længere kan rykke ud.

Målene

0-1 (28'): Bolden kommer ud i høje side, hvor Montell for kontrol på den - han overlader den til "Mac", der trækker lidt frem og sende et smukt indlæg helt over til modsatte stolpe, hvor Andreas Maarup står klar og dirigerer med hovedet elegant og kontrolleret bolden over målmand, Nicolai Vinter Christensen, i mål i den side, hvor Skive-målmanden lige var kommet fra.

0-2 (36'): Optakten til målet er fint kombinationsspil i høje side - bolden kommer helt frem til Ronny Larsen, der kommer helt ned på baglinjen - han sender den ind til "Mac", der forsøger sig - målmanden halvklarer - bolden triller ind foran mål, hvor en helt fri Monday ubesværet kan trille kuglen i et tomt mål.

1-2 (46'): Chockstart på 2. halvleg. "Ørnene" var ikke rigtig opmærksomme, og mindre end et minut var spillet, da Mostafa Maarouf bankede bolden i nettet.

Næste kamp

Turen går igen til det jyske, når Brabrand - der formentlig jagter en revanche for sidste weekends nederlag i Roskilde Idrætspark - tager i mod. Kampen spilles lørdag, den 27. maj og der er kick-off kl. 14:00 på Brabrands Idrætsanlæg.