okt

Kampreferat

FC Roskilde hentede det ene point i Skive

FC Roskilde var i dag på langfart, med afgang fra Roskilde Idrætspark kl. 08.00. Turen gik til Skive, hvor de lokale gule og blå helte bød velkommen på Hancock Arena, hvor en solbeskinnet flot og velplejet græsbane ventede. Vejret var dog omskifteligt, og kort før kampstart kom der er kraftig med kort regnbyge.

Efter sidste weekends ærgerlige nederlag til storklubben, Esbjerg fB, hvor FC Roskilde - specielt efter en rigtig fornuftig 2. halvleg - følte, at de godt kunne have hentet det ene point, var "de lyseblå" opsatte på at vise vejen til at hente tre point i det nordjyske. Skal FC Roskilde sigte efter en plads i det forjættede land, der kaldes for "top 6", ville tre point også lune dejligt.

Det var nu desværre ikke til at få øje på den stålsatte indstilling i kampes første halvleg. Skive havde bolden klart mest og styrede spillet. FC Roskilde løb mere efter bolden for at forsvare sig og fik et par løse omstillinger, men ikke noget der blev rigtig farligt. Dog lige med undtagelse af en fri header til Monday efter seks minutters spil, der dog blev misbrugt på det skammeligste. Hjemmeholdet havde et flot langskud på træværket efter 13 minutters spil.

Fra starten af 2. halvleg kom FC Roskilde på banen med lidt mere energi - og det var tiltrængt. Der gik da heller ikke mere end godt 10 minutter inden udligningen var en realitet. Kampen blev mere lige og efterhånden opstod der chancer i begge ender af banen, men ingen af holdene havde den fornødne skarphed.

Derfor blev det en lidt uskøn kamp, hvor der var mange boldtab, og hvor ingen af holdene fik deres spil til at køre optimalt. Hvert hold vandt en halvleg hver 1-0, og en pointdeling var nok et rimeligt resultat, spil og chancer taget i betragtning.

45 minutter (1-0):

Indlæg fra Skives venstre side - bolden kommer i feltet i høj fart - ingen fra Skive kommer op til bolden, der ender med at overrumple Hermansen, der ikke når at reagere rettidigt, og ender med at lave selvmål.

56 minutter (1-1):

FCR bryder et Skive-opspil - Ronny Larsen, finder kvikt Valdemar Schousboe med en stikning i dybden - Valdemar får bolden med sig og sender den forbi den fremstormende keeper, Anders Nørgaard.

Næste kamp

FC Roskilde skal i kamp igen på fredag, den 14. oktober 2022, hvor rivalerne fra Frem kommer på besøg i Roskilde Idrætspark. Der er kick-off kl. 19:00, og vi håber på stor støtte på lægterne. Gutterne får brug for al den hjælpe fra FC Roskildes supportere, som de overhovedet kan få i jagten på tre point.