sep

Kampreferat

FC Roskilde hentede tre velfortjente point i Sundby Idrætspark

Eneste kamp i 2. division her fredag aften blev spillet i Sundby Idrætspark, hvor nedrykkerne fra Fremad Amager tog imod FC Roskilde.

Hjemmeholdet havde stor og højlydt støtte fra deres trofaste hjemmepublikum. 1405 tilskuere var mødt op og det kunne mærkes og høres. Det er bare herligt, når der er så god stemning på stadion.

De til lejligheden hvid-klædte FC Roskildespillere var klar fra start og man kunne mærke, at de havde "noget på hjerte" her til aften. Der var bare spillet 10 minutter, da Emil Nielsen blev spillet fri i venstre side, hvor han kom alene med Fremad-keeper, Mikkel Andersen, der dog vandt duellen.

Fem minutter senere, sendte Selim et direkte frispark uden om muren, men desværre også lige uden om målet. Kort tid efter var Maarup på spil med en friløber - men igen kom Mikkel Andersen og reddede hjemmeholdet.

Få minutter senere blev Maarup sendt afsted med en dyb stikning - denne gang måtte Mikkel Andersen tage ureglementerede metoder i brug og dommer, Benjamin Svedborg, fløjtede og pegede på 11 meter-pletten. Maarup tog sig selv af straffesparket som dog blev uden nok fart og var heller ikke særligt velplaceret - så det store tilbud blev desværre misbrugt.

FC Roskilde burde havde ført med et par mål, hvis man kiggede på spil og chancer, men pausestillingen var 0-0.

Fra 2. halvlegs start var Fremad Amager mere offensive og forsøgte at lægge en større pres på FC Roskilde. Nyerhvervelsen hos hjemmeholdet, målfarlige Martin Lauritsen, der netop var kommet til fra Holstebro, havde et godt forsøg efter en times spil, som dog gik lige over mål. Efter 77 minutters spil sendte hjemmeholdet et frispark i feltet fra venstre side - FC Roskilde-forsvaret forsøgte at afvise, men det endte med, at bolden heades mod eget mål - her var Brylov dog klar med en flot redning.

Kampens ene mål blev sat ind i det 82. minut. Matchvinder blev den altid hårdtarbejdende midtbanedynamo, Mads Skøtt. Roni Arabaci sender et hjørnespark i feltet til modsatte stolpe - bolden heades tilbage mod forreste stolpe, hvor Skøtt stiger til vejrs og header bolden i netmaskerne bag en chanceløs Mikkel Andersen.

Roni Arabaci havde kort efter en fint langskud, men travle Andersen var på plads og måtte give hjørnespark.

Fremad Amager har haft gang i svingdøren her de sidste dage af "transfer-vinduet". Man kunne sagtens se, at deres hold indeholder mange gode spillere - men det var som om, at spillet ikke rigtig hang sammen for dem. De prøvede, men kunne ikke rigtig lykkes.

FC Roskilde leverede en gedigen indsats, og spillede med tålmodighed og overblik og var gode til at forsvare sig. De byggede spillet fint op, og spillede sig frem til flere gode chancer. På en god dag, kunne sejren godt have været et mål eller to større.

Det endte altså med en smal sejr, men spillet var faktisk til mere. Nu kan gutterne gå på weekend med tre dejlige og velfortjente point. Det der med at vinde en vigtig fredagskamp på en svær udebane kan altså bare noget helt særligt.

Næste kamp

Næste gang FC Roskilde skal i ilden er igen en fredagskamp. Denne gang gælder det AB Gladsaxe, der gæster Roskilde Idrætspark fredag, den 8. september med kampstart kl. 19:00.

Vi håber på en masse support på lægterne - det bliver der helt sikkert brug for, da AB og Roskilde har for vane at spille nogle intense opgør.