16
sep

Kampreferat

FC Roskilde “krigede smal sejr hjem” med 10 mand

FC Roskilde havde i dag taget turen til Brabrand, hvor der ventede en svær udekamp. Bevares, hjemmeholdet lå sidst i rækken med 2 point, så FC Roskilde måtte påtage sig favoritrollen. Hjemmeholdets to point er dog hentet via to uafgjorte kampe mod henholdsvis AB og Århus Fremad, som jo er ganske stærke hold. De øvrige kampe har alle været smalle nederlag på enten 2-1 eller 1-0. Så til trods for Brabrands placering i bunden af rækken, måtte FC Roskilde under ingen omstændigheder undervurdere dem, hvilket de heller ikke gjorde.

For det er bare altid svært at vinde i Brabrand - og i dag blev ingen undtagelse. FC Roskilde har ikke vundet på Brabrands Idrætsanlægs siden foråret 2010, hvilket vel også taler sit eget tydelig sprog.

Brabrand er et hold, der er bevidste om deres egne styrker og svagheder, og de spiller fysisk og forsøger med tempo og mange dueller, at knække deres modstandere.

Fra kampens start havde hjemmeholdet da også initiativet, men FC Roskilde fik langsomt spillet spillet sig ind i kampen og fik efterhånden sat gode ting sammen. FC Roskilde producerede flere gode tilbud. Både Roni Arabaci og Oliver Juul kommer frem til kæmpe tilbud, uden dog at have den fornødne skarphed i afslutningerne. I 2. halvleg har Juul en farlig afslutning, hvor bolden sparkes væk tæt på stregen.

Brabrand fighter af et godt hjerte, men får ikke skabt de helt store chancer, så hvis man ser highlights fra kampen (via link på hjemmesidens forside) vil man se, at langt de fleste chancer tilfalder FC Roskilde.

Man vil også se, at efter at Mads Skøtt i starten af kampen havde fået et - tør man nok antyde - noget tyndt gul kort efter otte minutter, ja så får han ét mere - og dermed også et rødt, da der mangler fem minutter af den ordinære spilletid. Det unge hårdtarbejdende talent ærgrer sig selvfølgelig, men der er kun én vej - og det er farvel og tak for i dag.

Hjemmeholdet "lugtede nu blod", og i jagten på det ene point kastede de alt frem. Dommeren havde fundet syv minutters tillægstid, så det blev en periode med hårdt pres på FC Roskilde, der måtte løbe mange ekstra meter. Alle mand gav alt, hvad de havde i sig. Det var en sand fornøjelse at se, hvordan alle stod op for hinanden og bare VILLE have sejren med hjem.

Da dommerens sidste fløjt endelig lød kunne FC Roskildes trætte spillere bryde ud i stor glædesrus. Det var fortjent, for der blev leveret en vaskeægte "mandfolkepræstation".

Tre dejlige point kunne indsættes på kontoen. Tredje "clean sheet" i streg, hvilket vidner om en stærk Roskilde-defensiv og en Marco Brylov i storform. Alle hold har nu spillet syv kampe og FC Roskildes 16 point rækker til en ganske tilfredsstillende 3. plads.

Målet

FC Roskilde fører bolden frem fra de bagerste rækker med en flad bold op til Andreas Maarup, der forsøger sig med en førstegangsaflevering ind i feltet - den rammer dog en Brabrand-forsvarsspiller, der ikke får bolden clearet ordentligt - bolden ryger tilbage til Maarup, der ser Selim Baskaya, som rykker sig fri. Maarup sender en fint afpasset aflevering frem til Selim, der helt uimodståeligt løfter bolden over den fremstormende målmand i nettet til 0-1.

Næste kamp

FC Roskilde skal næste gang i kamp på fredag, den 22. september, hvor HIK gæster Roskilde Idrætspark. Der er kampstart kl. 19:00 - kom og støt gutterne i jagten på endnu en sejr!