19
apr

Kampreferat

FC Roskilde måtte nøjes med det ene point

FC Roskilde lå længe til sejren, men tabte den på gulvet med 10 minutter igen. Fordelt efter spil og chancer havde FC Roskilde fortjent alle tre point - men måtte altså nøjes med et enkelt i aften.

Cheftræner, Mikkel Thygesen, havde valgt samme startopstilling og bænk, som sidste fredag besejrede Nykøbing FC med 0-5. En kamp, hvor FC Roskilde leverede en overbevisende indsats, både defensivt og offensivt.

Her til aften var gæsterne AB Gladsaxe, der kom med selvtilliden helt i top efter deres 2-1 sejr over førerholdet, Esbjerg fB, i deres første kamp i Oprykningsspillet. Kampene i Oprykningsspillet har deres eget liv og alt kan ske - og samtidig har Roskilde og AB en lang tradition for at spille lige og spændende kampe.

Her til aften var det dog ikke en 1. halvleg, der sprudlede specielt meget, og der var ikke mange optræk til mål. Schkolnik headede på mål efter et hjørnespark, AB-keeperen måtte bokse til hjørnespark. Her var der spillet ni minutter. Det var vel det bedste forsøg i en 1 halvleg, der ikke kan siges at være sæsonens mest sindsoprivende.

Græstæppet så tungt og langhåret ud, så det gjorde det også lidt svært at få den helt store fart i spillet. Gæsterne havde et farligt indlæg efter 23 minutters spil fra højre side, men Brylov kom stærkt ud og blokerede. Ellers kom AB ikke rigtig frem til noget.

Pausestillingen var 0-0.

Efterhånden som 2. halvleg skred frem, stod der mere og mere FC Roskilde på spillet. Det er vel ikke en overdrivelse at sige, at fra ca. 50. minut - og den næste halve time - stod der FC Roskilde på alt. Det var spil til et mål. AB stod og forsvarede sig og kom stort set ikke over midterlinjen. I denne periode havde Mads Skøtt to dejlige langskud fra kanten af feltet, hvor AB-keeper, Albert Gaub-Jakobsen, begge gange måtte give hjørnespark. Maarup banker på overliggeren. Halse sparker et langskud lige over mål. Arman dribler nærmest på baglinjen og bliver farlig. Der er en afslutning, der sparkes væk nærmest på stregen. Det var nærmest et skydetelt i perioder og gæsternes keeper havde meget at se til.

Det var også i denne periode, at Emil Nielsen kunne bringe FC Roskilde fortjent foran 1-0 på et straffespark begået mod Mads Freitag.

Man sad og ventede på målet til 2-0, da gæsterne mere eller mindre ud af den blå luft fik en hurtig omstilling, og pludselig stod den 1-1. Det var helt ufortjent, når man tager spil og chancer i betragtning. De lavede en hurtig omstilling i minuttet efter, hvor det igen var ved at gå galt. Her viste Brylov sin klasse med to flotte redninger - én med hænderne og én med en fodparade.

FC Roskilde pressede på for et mål, der kunne give sejren, men tiden løb ud. "De lyseblå" var tydeligt ærgerlige og AB lignede nogen, der var ganske godt tilfredse med at kunne tage hjem med det ene point. Og det forstår man egentlig godt.

Målene

1-0 (67. minut): Emil Nielsen var kort forinden skiftet ind. Mads Freitag laver et virkelig flot forarbejde, hvor han med sin udfordrende stil snyder flere modspillere og kommer i feltet, hvor han laver en skarp vending - han bliver ramt og dommeren fløjter for straffespark. Emil tager ansvaret på sig - han går roligt til bolden og banker den fladt ind helt ude ved stolpen. Keeperen er ude ved bolden, men kan intet gøre.

1-1 (81. minut): AB får en hurtig omstilling. Bolden sendes hen i modsatte side, hvor Tim Freriks sender bolden i mål via modsatte stolpe. Cornelius Allen appellerer for hånd på bolden og forventer, at målet bliver annulleret - men det gør det desværre ikke.

Næste kamp

Lørdag den 27. april går turen til Middelfart - et hold, der også kæmper med om den oprykningsgivende 2. plads. Middelfart er en stærk modstander, så "De lyseblå" skal give alt, hvad de har i sig - og mange ting skal gå op i en højere enhed, hvis der skal hentes point. Når ærgrelsen efter aftenens kamp har lagt sig begynder trænerteamet og spillerne at lægge hele deres fokus på den kommende kamp.