12
maj

Kampreferat

FC Roskilde måtte overgive 1. pladsen

Der var dømt vaskeægte topopgør i Roskilde Idrætspark, da nummer et og nummer to, FC Roskilde og BK Frem, tørnede sammen her til aften.

Mere end 900 tilskuere var på plads på lægterne, og det dannede rammen om aftenens fodboldkamp. Vejret var dejligt og det summede af aktivitet og god stemning på "torvet", hvor der var godt gang i pølserne og drikkevarer.

Op til kampen var BK Frem inde i en stime af fine resultater - og havde vundet deres første fire kampe i oprykningsspillet. FC Roskilde har haft et par kampe, hvor der var lidt knas i maskineriet. Derfor var forskellen mellem de to tophold skrumpet til et sølle point inden aftenens nervepirrende "seks pointskamp". En virkelig vigtig kamp for begge hold. Vinderen ville snuppe 1. pladsen, inden de sidste fem kampe.

FCR sad på spillet fra kampens start - det var tydeligt, at "Ørnene" havde set frem til opgøret. De var tændte og virkede spillelystne. Der blev dog ikke scoret inden pausen, men FC Roskilde styrede slagets gang - godt hjulpet på vej af god støtte fra lægterne - og gæsterne levede på sporadiske omstillinger, der dog aldrig blev farlige.

Efter pausen ændrede billedet sig desværre en del, da gæsterne fra Valby kom stærkt ud efter pause-théen. Det første kvarter bød på et mål og et skud på trekantssammenføjningen fra gæsterne side. Herefter åbnede kampen op og blev lidt mere indianerfodbold.

Gæsterne var mest effektive foran mål og øgede da også føringen til 0-2 med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid. De var såmænd tæt på et mål mere i overtiden. Det var som om FC Roskilde ikke kunne rive sig afgørende fri og blive farlige. Det mentale overskud til at komme tilbage i kampen manglede også i dag.

På den positive side skal nævnes, at unge Benjamin T. Riisgaard kom ind i 2. halvleg og viste særdeles gode takter. Ham kommer vi til at se mere til.

49 minutter

Frem sender et hjørnespark i feltet ved forreste stolpe - gæsternes Frederik Vestergaard Kristensen kommer først på bolden og snitter den netmaskerne til 0-1.

75 minutter

Frispark sendes i dybden fra midt på FC Roskildes banehalvdel - Emil Schou Jørgensen får lov at slippe fri og kan sparke bolden i mål alene med en chanceløs Frederik Vang.

Efter en ellers god start på kampen endte det altså skidt for FC Roskilde, der måtte overdrage 1. pladsen i 3. Division til BK Frem - en plads FC Roskilde ellers har siddet tungt på siden turneringens allerførste kamp.

Nærmeste bejler til 2. pladsen - og den ene af de to oprykningspladser - VSK Århus vandt deres kamp mod IF Lyseng med 2-0. FC Roskilde bliver nu alvorligt presset nedefra, og har efter aftenens kampe kun fem points afstand ned til århusianerne.

Næste slag skal udkæmpes på lørdag (den 21. maj 2022), når turen går til IF Lyseng med kampstart kl. 13:15.

KAMPFAKTA

FC Roskilde – BK Frem 0-2 (0-0)

Torsdag, den 12. maj 2022, kl. 19.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 932

3. Division – oprykningsspil

Dommer: Niclas Gomes

Linjedommere: Sidsel Fabricius Dall & Sadaqat Khatak

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Mikkel “Niller” Hallberg

Andreas Chabert

Andreas Hermansen (anfører)

Benjamin Lund

Tobias Noer

Nicklas Schmidt

Andreas Maarup

Mads Julø

Monday Etim

Valdemar Schousboe

 

Ikke benyttede spillere:

Christoffer Monty (målmand)

Ali Haider Shah

Mads Skøtt

 

Kampforløb

19'

Advarsel

Emil Schou Jørgensen (BKF)

31'

Advrasel

Tobias Noer (FCR)

49'

0-1

Frederik Vestergaard Kristensen (BKF)

74'

Advarsel

Andreas Maarup (FCR)

75'

0-2

Emil Schou Jørgensen (BKF)

78'

Advarsel

Christian Bramsborg (BKF)

82'

Advarsel

Mads Julø (FCR)

Ud- og indskiftninger

Tid

Ind

Ud

40'

Mathias "Mac" Christensen

Tobias Noer

82'

Valdemar Montell

Mikkel "Niller" Hallberg

82'

Selim Baskaya

Mads Julø

82'

Benjamin T. Riisgaard

Andreas Maarup