28
mar

Kampreferat

FC Roskilde måtte se sig besejret i topopgøret mod Esbjerg fB

FC Roskilde lavede mange ting rigtigt, men det var desværre ikke nok, da topholdet Esbjerg fB tog alle tre point i en fortjent sejr i dagens topopgør i 2. division.

FC Roskilde spillede i dag topkamp, hvor 2. divisions ubestridte tophold, Esbjerg fB, tog i mod "De lyseblå" på dejlige Blue Water Arena.

1. halvleg blev en jævnbyrdig affære, hvor Esbjerg mest forsøgte sig med lange bolde ned bag FC Roskildes back-kæde. Ofte blev det håndteret af Roskilde-forsvaret, eller også løb deres angribere i offside. Det gjorde de i øvrigt utroligt mange gange hele kampen igennem.

FC Roskilde spillede fornuftigt bolden rundt og tilspillede sig et par gode tilbud, men skarpheden manglede i de afgørende situationer. Hjemmeholdet havde også et par gode bud uden dog at kunne overliste Marco Brylov i Roskilde-målet. Først i det 37. minut lykkedes det for hjemmeholdet. Et indlæg fra højre side blev ikke afværget, og bolden sendes i feltet - Brylov får ikke bokset til bolden, der svæver ind bagerst i feltet, hvor Elias Sørensen kan sende bolden i et tomt mål. Pausestillingen var 1-0 i en ellers lige kamp.

2. halvleg var ikke 10 minutter gammel, da en dybdeaflevering ned bag Roskilde-forsvaret lykkedes. Elias Sørensen var fri og kunne øge til 2-0. Esbjerg fik nu mere fat og pressede på for yderligere scoringer.

Der skulle gå små ti minutter, inden Mikkel Thygesen lavede et par udskifter, der satte et godt aftryk. FC Roskilde sender et hjørnespark i feltet fra venstre side - Emil Nielsen header - bolden ender hos Schkolnik, der resolut sender bolden mod mål - keeper, Lukas Jonsson, halvklarer og bolden går videre til modsatte stolpe, hvor Marc Winkel står klar og sender bolden i netmaskerne til 2-1.

Få minutter senere har FC Roskilde en fin afslutning med god fart og den rigtige retning lidt uden for feltet - i stedet for at det ender med en farlig afslutning, rammer bolden en Esbjergspiller på benet og bolden springer i modsat retning og giver Esbjerg en hurtig omstilling. Og her ser man, hvor hurtigt det kan gå i fodbold, for få sekunder senere sender farlige Elias Sørensen bolden på stolpen bag en chanceløs Brylov.

Kort tid efter slipper Emil Holten igennem i venstre side, han sætter høj fart og kommer alene med Brylov - Holten sender bolden i mål helt ude ved modsatte stolpe. Det var en mavepuster til FC Roskilde, der var opsatte på at jagte en udligning.

Med omkring 20 minutter tilbage af kampen lukker hjemmeholdet festen. Igen er Elias Sørensen på spil - han suser fra alt og alle, sender bolden på tværs, hvor indskiftede Steven Simpson kunne sætte en let inderside på bolden til 4-1.

Festen var så alligevel ikke helt lukket. For vanen tro giver FC Roskilde ikke bare op og slår op i banen. De spiller helt frem til sidste dommerfløjt - også når tingene ikke helt går efter planen. Indskiftede Valdemar Montell driver bolden flot frem og kan sende en aflevering hen i venstre side af feltet til Arman Taranis, der tager bolden til sig. Han tager en godt træk ind i banen og sparker bolden i nettet ved modsatte stolpe til 4-2. Der manglede ca. 10 minutter af den ordinære tid.

Der var dog ikke flere mål i de to hold, og tiden - inklusive seks minutters tillægstid - løb ud. FC Roskilde havde gjort det bedste de kunne på dagen - men i dag tabte vi bare til et bedre hold.

Esbjerg fB havde flere offensive strenge at spille på end FC Roskilde, der havde svært ved at komme forbi det tætte og sammenspillede forsvar.

Det blev en målfest, men ikke et nervepirrende spændende opgør, hvor man sad og bed negle. Hjemmeholdet var skarpere og kyniske i begge ender af banen, og man kan ikke sige noget til, at de kunne tage alle tre point.

Næste kamp, der spilles i Roskilde Idrætspark på mandag, er en vaskeægte "seks point kamp". Århus Fremad, der er FC Roskilde direkte modstander i kampen om den eftertragtede 2. plads - og som i øvrigt tabte 0-1 på hjemmebane til Skive i dag - kommer på besøg. Der er naturligvis stadig mange point at spille om, men det er nu rart nok, at vi kunne holde seks point ned til Århus Fremad efter dagens spillerunde. Der er to kampe tilbage i grundspillet og derefter er der hele 10 kampe i oprykningsspillet. Så der er mange spændende kampe at glæde sig til og meget kan ske.

Men her og nu ser FC Roskilde frem til 2. Påskedag, kl. 14:00, når der fløjtes op til et brag af en kamp mellem FC Roskilde og Århus Fremad.