04
nov

Kampreferat

FC Roskilde mistede sejren dybt inde i overtiden

Lørdag aften spillede FC Roskilde udekampe mod AB Gladsaxe, der - grundet en hårdt medtaget græsbane i Gladsaxe Idrætspark efter pokalkampen mod Vejle - var flyttet til Gentofte Sportspark's kunstgræsbane.

Som altid når AB og FC Roskilde tørner sammen er der lagt op til både spænding og god fodbold. Lørdag i Gentofte var ingen undtagelse. Hver halvleg bød på en scoring og endte altså 1-1.

FC Roskilde spillede ganske solidt i 1. halvleg - gutterne løb for hinanden og hjalp hinanden med positive tilråb, så det var en fornøjelse af overvære. AB forsøgte sig mere med individuelle aktioner, og tilspillede sig dårligt en reel målchance. Så det var absolut fortjent, at Roskilde kunne gå til pausen med en 0-1 føring på målet af Mads Freitag. FC Roskilde havde spillet godt og cheftræner Mikkel Thygesen var meget tilfreds med spil, udtryk og indstilling.

Fra starten af 2. halvleg kom hjemmeholdet ud med fuld tryk, og blev klart mere farlige - velspillende Oscar Hjorth i Roskildemålet måtte vise sin klasse ved flere lejligheder. FC Roskilde får underkendt et mål for offside, men det stod klart, at AB fik spillet til bedre at hænge sammen og de blev klart mere farlige.

Anfører, Nicklas Halse, måtte udgå med en skade efter 75 minutters spil, og det var med til at ændre dynamikken på midtbanen.

Der var et højt tempo i hele kampen og i nærkampene slog det gnister. Så det var en ret underholdene kamp at følge. Dommeren lagde fem minutter til, og FC Roskilde kunne begynde smage sejren, da kampens sidste aktion ændrede det hele. Hjemmeholdet fik udlignet på en direkte frispark - naturligvis til stor glæde for hjemmeholdet.

Utroligt ærgerligt for FC Roskilde, der var SÅ tæt på. Og så alligevel at miste sejren i sidste sekund af overtiden, var næsten ikke til at bære. Men sådan er fodbold jo en gang imellem - nogen siger endda, at det er charmen ved fodbold. Det var nu svært at finde afslutningen specielt charmerende, når man er fra Domkirkebyen.

Både Århus Fremad og Middelfart, der - ganske som FC Roskilde - jagter Esbjerg fB i toppen af tabellen, vandt knebne sejre. FC Roskilde ligger nummer fire - med seks point ned til nærmeste forfølger, Nykøbing FC, der tabte 2-1 i Brabrand.

Målene

0-1 (39'): Emil Nielsen driver bolden frem i høj fart fra midten af banen. Han sender bolden ud i venstre side, hvor Oliver Juul er gået med frem - Juul sender bolden fladt i feltet, hvor Mads Freitag kommer foran sin markeringsspiller og sender bolden i mål. Super fint opspil og Freitag er, hvor han skal være.

1-1 (95'): AB har fået tilkendt direkte frispark lidt uden for kanten af feltet. Killian Van Mil tordner bolden lige over muren og ind i netmaskerne helt ude ved stolpen, uden chance for en velspillende Oscar Hjorth i målet. Det blev samtidig kampens sidste aktion, da dommer, Sebastian Tornhøj Nielsen, fløjter kampen af umiddelbart efter scoringen.

Næste kamp

Der er nu to kampe tilbage i 2023 og næste slag skal udkæmpes fredag, den 10. november 2023, kl. 19:00. Kampen spilles i Roskilde Idrætspark og modstanderne er Fremad Amager. Mød op og støt gutterne.