22
sep

Kampreferat

FC Roskilde og HIK delte i porten

FC Roskilde spillede her til aften den første af to hjemmekampe i træk - gæsterne var HIK.

HIK har haft en lidt svær start på sæsonen, og de første syv kampe har blot kastet tre point af sig, hvilket rækker til en plads næstnederst i tabellen. HIK havde helt givet forventet en anden start og som de fleste ved, er et "såret dyr" altid farligt - og det skulle FC Roskilde også tage bestik af i dag.

FC Roskilde ligger i den mere sjove end af tabellen efter en ganske fin sæsonstart - fem sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag er det blev til. Spillet har i lange perioder været rigtig godt, spillerne har stået op for hinanden og holdet ser solidt ud - og det er jo ret godt udgangspunkt.

Men alt det er statistik og "historie" - for når først fløjten lyder og to topmotiverede mandskaber står over for hinanden, så er den slags ligegyldigt for så er det dagsformen, der er afgørende.

Begge hold kom egentlig fint fra start - FC Roskilde spillede bedst i første del af 1. halvleg, hvor de styrede spillet og der blev produceret et flere gode tilbud. FC Roskilde fik da også bragt sig foran på et flot mål af Roni Arabaci, der netop kom fra HIK i sommer. Roni bliver spillet dybt og han afslutter fint (bolden rammer dog Lucas Lykkegaard på vejen, og bliver noteret for et selvmål), så bolden går ind over HIK-målmand, Oliver Thorup, og i nettet.

HIK fik efterhånden mere fat i kampen og havde flere farlige omstillinger - Frederik Emil Andersen får bragt balance i regnskabet efter godt en halv times spil, da HIK bryder igennem i venstre side og sender et indlæg i feltet. HIK'eren kommer foran Oliver Juul og sparker bolden i kassen helt ude ved stolpen uden chancer for Ullits i Roskildemålet.

FC Roskildes målmand, Gustav Ullits, fik i øvrigt også lejlighed til at vise sin klasse, da han snuppede en friløber efter 18 minutters spil, hvor HIK kom alene med unge Ullits. 38 minutter er spillet, da Maarup spilles fri i dybden, og kommer alene med HIK-målmanden - Maarup afslutter dog lige på målmanden og risposten sparker Maarup i sidenettet. Stillingen var altså 1-1, da de to hold gik til pause.

2. halvleg var kun få minutter gammel, da Roni Arabaci var på spil igen. I venstre side fra kanten af feltet banker han et frispark på stolpen. Som den sidste del af kampen skred frem, blev spillet mere en rodet affære. Der blev kæmpet af et godt hjerte og FC Roskilde forsøgte at bygge op, og da slutningen nærmede sig, kunne man se, at HIK var tilfredse med det ene point og gerne ville forsvare sig hjem til sidste dommerfløjt. FC Roskilde forsøgt at fremtvinge det ene mål, der kunne give sejren, men til trods for flere gode optrin, lykkedes det desværre ikke.

Så kampen ender med pointdeling, hvilket nok var et fair resultat set over hele kampen. Det blev aldrig den helt store og seværdige kamp i aften, men FC Roskilde kan trods alt sætte et enkelt point ind på kontoen.

Næste kamp

Næste kamp er igen en hjemmekamp. Efter to kampe, hvor modstanderne har ligget i den tunge ende af tabellen, er det denne gang rækkens aktuelle tophold, Esbjerg fB, der gæster Roskilde Idrætspark.

Kom ned og støt gutterne - der bliver brug for det. Kampen starter kl. 14:00.