26
aug

Kampreferat

FC Roskilde og Skive delte i jævnbyrdig kamp

På den solbeskinnede grønsvær i Roskilde Idrætspark skulle FC Roskilde i dag forsøge at fortsætte pointhøsten efter 1-2 sejren i Nykøbing fredag i sidste uge.

Gæsterne fra Skive spillede også deres seneste kamp fredag i sidste uge – resultatet blev også 1-2, men her var det Århus Fremad, der løb med sejren, da de gæstede Hancock Arena i Skive.

Normalt står FC Roskilde og Skive godt til hinanden – det er to hold med et stærkt kollektiv, der begge gerne vil spille positiv og fremadrettet fodbold.

Det blev da også en ganske jævnbyrdig kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage og hvor hvert hold havde perioder, hvor de dominerede spillet og svingede taktstokken. Når man kiggede på reelle målchancer, var det dog FC Roskilde, der havde flest tilbud. I 1. halvleg havde Emil Nielsen en god afslutning, hvor han dog blev tacklet i skudøjeblikket, så bolden gik lige over mål. Kort tid efter sendte Emil en flad aflevering ind til Selim, der afsluttede resolut - men desværre lige på keeperen. Emil blev lidt senere også spillet fri i dybden, hvor han prøvede at prikke bolden forbi keeperen, der dog fik den blokeret.

Mod slutningen af 2. halvleg havde Montell en stærk aktion, hvor han med fight og vilje kom frem til en super afslutning fra kanten af feltet, der dog gik lige forbi mål.

Tæt på slutningen af kampen var det så lige ved at gå galt. Gæsterne havde en fin afslutning, hvor Brylov ikke kunne nå ud, men stolpen redder FC Roskilde.

Kampen endte 1-1, og det var måske fair nok, alt taget i betragtning. Tre point havde været dejligt, men det er vigtigt, at FC Roskilde igen får sat point ind på kontoen. Gutterne kunne gå fra banen med løftet pande og truppen og staben kan nu begynde at fokusere på den næste vigtige opgaver, der venter forude.

Målene

1-0 (13’): Langt indkast i højre side af Montell – Maarup driver bolden frem og slår et godt indlæg – Skive-forsvaret får kun halv-clearet bolden – Emil samler bolden op og med en beslutsom og sikker afslutning udplacerer han Skive-keeper, Anders Nørgaard Nielsen, der var chanceløs.

1-1 (19’): Vesterbæk laver straffe, da bolden bliver spillet ned bag ham i feltet, hvor han vælter sin direkte modstander omkuld. Kouassi Dieudonne Yao udligner sikkert fra 11 meter-pletten, da han finter Marco Brylov til at gå til den forkerte side.

Næste kamp

Næste gang FC Roskilde skal i ilden er på fredag, den 1. september 2023, kl. 19:00, hvor turen går til Sundby Idrætspark. Her venter nedrykkeren fra Fremad Amager. Det plejer at være spændende opgør, når Roskildedenserne og Amar'kanerne tørner sammen - mon ikke også det gælder denne fredag.

Kom ind støt "Ørnene", når det går løs - det bliver brug for så meget hjælp fra lægterne som overhovedet muligt.