apr

Kampreferat

FC Roskilde og Skive delte i porten

I dag tog FC Roskilde hul på kvalifikationsspillet, hvor de sidste otte kampe bliver nervepirrende og ualmindelig vigtige - og hvor gutterne hver evig eneste gang skal kæmpe med næb og klør for at få de nødvendige point til at forblive i 2. division.

Græstæppet var ikke specielt godt, så det inviterede ikke ligefrem til det flotte polerede fodbold. Og det blev det heller ikke. Begge hold satsede mest på lange bolde frem i banen mere end en masse kortere pasninger langs græsset i det opbyggende spil.

Det blev altså ikke til det lækre fodboldspil, med en masse dejlige tekniske detaljer, og en masse gode målchancer. Det blev dog alligevel på flere måder en begivenhedsrig kamp, hvor der rundhåndet blev delt kort ud i kampens slutning - herunder også et rødt et af slagsen til Andreas Maarup. Selv Anders Theil fik et gult kort.

17 minutter var spillet da Andreas Hermansen fik kampens første gule. Dommer, Philip Warburg, dømmer straffespark til gæsterne, da han vurderer, at "Herman" har hånd på bolden. Mostafa Maarouf misbruger straffesparket, da han tordner bolden langt over mål.

Gæsterne kommer foran 0-1 efter en halv times spil - en stilling, der holdt til pausen.

Efter pausen æder FC Roskilde sig mere og mere ind i kampen og begynder at sætte sig på det meste af spillet - dog stadig uden for alvor at producere specielt mange oplagte målchancer. Efter godt en times spil har Mathias "Mac" Christensen, der igen leverede en stor arbejdsindsats på Roskildes midtbane, dog et dejligt langskud fra venstre side, der rammer overliggeren.

Andreas Maarup udlignede fortjent efter 70 minutters spil, hvorefter FC Roskilde satte en slutspurt ind på det sejrsgivende mål. Det lykkes dog ikke, og jagten på målet blev heller ikke gjort nemmere af det røde kort.

30' (0-1):

Gæsterne sender en lang bold ud i højre side, hvor de vinder en hovedstødsduel. der sender Frederik Ihler i dybden - han formår at holde Schkolnik væk i nærkampen/løbeduellen - Brylov stormer frem for at gøre skudvinklen svær for angriberen, men Ihler formår at udplacere ham og bolden triller ind i det tomme mål.

70' (1-1):

FC Roskilde har tilkæmpet sig et hjørnespark i venstre side. Mathias "Mac" Christensen sender et fint indadskruet hjørnespark til modsatte bagstolpe, hvor en udækket Andreas Maarup - for anden kamp i streg - dukker op og header bolden i netmaskerne.

Alt i alt en kamp, der bød på mere fight og vilje end decideret flot fodbold. Men FC Roskilde skal også vise fight og vilje i de resterende kampe - så det er dejligt at se, at de har den rette indstilling. Det bliver en vanvittig spændende afslutning på denne sæson i 2. division.

Næste kamp

Allerede fredag (21. april) går det løs igen, når FC Roskilde krydser klinger med HIK, som i går spillede 2-2 mod FREM i Valby Idrætspark i deres første kamp i kvalifikationsspillet. Kampen starter kl. 19:00 i Gentofte.