20
jan

Kampreferat

FC Roskilde sejrede i årets første testkamp

Kl. 11:00 lød dommerfløjtet til vinterens første testkamp i 2024. FC Helsingør fra NordicBet-ligaen var værter på deres kunstgræsbane på Helsingør Stadion.

Cheftræner, Mikkel Thygesen, stod ansigt til ansigt med sin tidligere arbejdsgiver, hvor han var assistenttræner, hvilket jo altid er lidt specielt.

I hjemmeholdets trup var der et par kendte FCR-ansigter, nemlig Mathias "Mac" Christensen og Monday Etim, der begge startede inde for FC Helsingør.

FC Helsingør sad på spillet den første lille halve times tid, men FC Roskilde spillede sig langsomt men sikkert ind i kampen. Solomon Opoku bragte FC Roskilde foran 0-1 på hovedstød efter et fint indlæg fra højre side fra Mikkel "Niller" Hallberg Nielsen. Her var der spillet 26 minutter. Efter 33 minutter erobrer Solomon bolden på hjemmeholdets banehalvdel - han sender bolden frem til Alvaro Gomez, der med et dejligt "tørt" spark sparker bolden fladt i mål via den ene stolpe. Få minutter efter udligner FC Helsingør efter et fint forarbejde fra Monday Etim, der assisterede med at godt indlæg fra højre side.

I 2. halvleg udlignede FC Helsingør til 2-2. Her så FC Roskilde-defensiven lidt for passiv ud.

Humøret steg igen i FC Roskilde-lejren allerede minuttet efter (73. minut), da Arman Taranis - fra kanten af feltet - flot løftede bolden over keeperen helt ude i den ene side. Men blot to minutter senere udligner hjemmeholdet. Et frispark sendes i feltet fra venstre side, hvor bolden ubesværet kan sparkes fladt i nettet bag ny FCR-keeper, Alexander Hasmark Jensen, der var chanceløs.

Det forløsende sejrsmål kom med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid - FC Helsingør forsøger at afvise et pres fra FC Roskilde. Hjemmeholdet kan ikke komme ud af presset og FC Roskilde erobrer bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel - bolden sendes med en førstegangsaflevering i fødderne på Andreas Maarup, der tager en hurtigt træk ind i banen og sparket bolden vidunderligt i netmaskerne.

FC Roskilde vinder målfesten med 3-4 efter en meget fin indsats. Mikkel Thygesen var - med god grund - en tilfreds mand.