29
maj

Kampreferat

FC Roskilde sejrede sikkert 3-0 over Dalum IF

Som bekendt sikrede FC Roskilde sig oprykningen til 2. Division i forrige runde - altså hele tre runder før turneringen slutter. Nu var det så spændende at se, om det ville påvirke dagens indsats, når oprykningsspillets bundprop, Dalum IF, kom på besøg

På den ene side kunne FC Roskilde nu spille frit, men på den anden side kunne holdet måske savne motivation, nu hvor årets målsætning var indfriet.

Da kampen blev fløjtet i gang, var det tydeligt, at FC Roskildes spillere ikke manglede motivation. De ville spille fodbold og de var opsatte på at slutte godt af.

Tempoet var ikke halsbrækkende højt , men FC Roskilde kontrollerede spillet fint det meste af tiden Gæsterne havde sporadiske løse chancer, der aldrig satte Fredrik Vang i Roskilde-målet på alvorlige prøver. De leverede også et par individuelle gode præstationer. Men som hold - og spiller for spiller - var FC Roskilde klart det bedste mandskab i dag.

Derfor var det fuldt fortjent, at "Ørnene" kunne tage en sikker 3-0 sejr og dermed fastholde førstepladsen med fire point ned til Frem. Frem sejrede sikkert hjemme med 6-2 over IF Lyseng - dermed følger Frem med FC Roskilde op i 2. Division. VSK Århus vandt også (4-2) over Næsby, men kan nu ikke længere nå Frem på 2. pladsen.

31. minut

FC Roskilde sender en bold i feltet. Gæsternes midtstopper, Mikkel Kjær Andersen, header tilbage til keeper, Mathias Würtz, der dog er kommet for langt frem - bolden sejler over den fremstormende målvogter og fortsætter mod det tomme mål. Valdemar Schousboe jagter bolden for at sikre sig, at den går i mål. Bolden når lige over stregen, inden Valdemar når frem til den. 1-0 til FC Roskilde på et selvmål

59. minut

FC Roskilde sig foran 2-0. Bolden sendes i feltet fra højre side - Valdemar Schousboe går i nærkamp, han kan ikke få afsluttet og bliver blokeret. Bolden springer over til Benjamin Lund, er gået helt med frem til kanten af det lille felt, hvorfra han kan banker bolden i netmaskerne ved nærmeste stolpe.

82. minut

Indskiftede Monday har bolden i venstre side - han søger ind i banen - afslutter hårdt - Valdemar stormer mod bolden og retter den af - bolden suser over målmanden og i mål. Valdemar har haft flere giftige forsøge i løbet af kampen, og kunne bringer FC Roskilde p 3-0 med sin - imponerende - 25. sæsonscoring.

Flot gestus fra Dalum IF

Som det ses på billedet øverst i denne nyhed udviste gæsterne fra Dalum IF en meget flot og respektfuld gestus, da deres anfører, Frederik Humlegaard, overrakte blomster til FC Roskilde-ditto, Andreas Hermansen som en lykønskning med vores oprykning.

FC Roskilde takker mange gange og sætter stor pris på opmærksomheden. Samtidig ønsker vi Dalum IF, der har været igennem en turbulent tid, held og lykke fremover.

Sæsonens sidste udekamp spilles på lørdag (4. juni 2022, kl. 14:00), når turen går til Næsby Boldklub på Fyn.