05
nov

Kampreferat

FC Roskilde sejrede til sidst

FC Roskilde gæstede i dag traditionsrige Valby Idrætspark, hvor Frem bøde velkommen til et solbeskinnet stadion. Hjemmeholdet har ikke haft den ønskede sæson indtil nu, og ligger i den tunge ende af tabellen med en enkelt sejr og fem uafgjorte.

Så det var to hold, der begge havde brug for tre point i dag, der i dag løb ind på kunstgræstæppet med kampstart kl. 14:00 til det sædvanlige veloplagt hjemmepublikum.

Andreas Maarup måtte udgå under opvarmningen med en mindre skade, så Valdemar Schousboe startede inde.

FC Roskilde startede bedst og havde stort set alt spil og chancer i de første 20 minutter. Herefter kom hjemmeholdet mere med og spillet bølgede frem og tilbage. Med en flot scoring af farlige Isak Tånnander bragte Frem til på 1-0, som var stillingen ved pause. Man sad dog på hele tiden med følelsen af, at der var mere i FC Roskilde, der blev ved med at køre på.

2 halvleg startede i samme spor, men efter små 10 minutters spil savede Frems Rasmus Louie Larsen Monday midt over i frustration - og dommeren sendt ham i bad. Herefter sad FC Roskilde stort set på det meste. Frems keeper måtte hive flere store redninger frem - Ronny havde en giftig afslutning, blev sparket væk på stregen - Montell header i fri position og der var flere andre gode tilbud. Først i det 68. minut kom der endelig hul på bylden, da Valdemar udlignede. I kampens 89. minut, hvor man sad helt ude på kanten af sædet og håbede FC Roskilde kunne udnytte at være i overtal, kom endelig det forløsende sejrsmål sat ind af Mads Julø.

"De lyseblå" forsvarede fornemt de sidste overtidsminutters pres fra Frems side, og det lykkedes at holde holde det sidste stykke frem til slutfløjtet.

FC Roskilde har nu besejret "med-oprykkerne" fra Frem 2-1 to gange på kort tid - seneste opgør var den 14. oktober 2022.

28' (1-0):

Frem bygger op i højre side - Rasmus Louie Larsen slår et hårdt indlæg i feltet - Isak Tånnander kommer først på bolden, tæt fulgt af Emil Staugaard, og drejer den i mål ved modsatte stolpe.

68' (1-1):

FC Roskilde sidder tungt på spillet. Frem kan ikke cleare - FC Roskilde fastholder bolden - den spilles fint frem i højre side. Den ender hos Montell, der spiller den på tværs til en fri Valdemar Schousboe, der stille og roligt kan skubbe bolden over målstregen.

89' (2-2):

FC Roskilde presser på - hjemmeholdet kan ikke komme ud af det - Montell løber fint med frem - spiller bolden tilbage til "Mac", der sender den højt til modsatte stolpe, hvor Mads Julø dukker op og flugter bolden vidunderligt i kassen helt oppe under overliggeren. Smukt mål!

FC Roskilde fik altså til sidst alle tre dejlig point. Der var spænding på helt frem til sidste sekund. Sejren lunede godt og bragte "ørnene" helt op lige under den forjættede 6. plads. Hjemmeholdet fra Frem er nu hægtet lidt af i bunden af tabellen.

Næste weekend (søndag) spiller FC Roskilde sidste turneringskamp i 2022. Her gælder det den svære udekamp mod AB Gladsaxe, som FC Roskilde godt nok slog 3-0 i den første kamp i årets 2. Division, men som sidenhen har spillet sig stærkt op, og som - inden denne weekends kampe - indtager en flot 4 plads. Her bliver der igen brug for maksimal lyseblå support fra lægterne til at drive drengene frem til en stærk præstation, så de kan gå på vinterferie på.