Kampreferat

FC Roskilde sled sig til en sejr i Middelfart

Det var på mange måder en bevægende aften, da FC Roskilde gæstede det hyggelige stadion i Middelfart, hvor det stærke hjemmehold tog imod "Ørnene" i et opgør om at holde de to tophold, Esbjerg fB og Århus Fremad, i kort snor.

Den våde og tunge græsbane gjorde det til en hård affære, hvor der blev kæmpet med næb og klør for at holdet værterne fra at score. Og det gjorde de så faktisk i eget net - for kampens ene mål var et selvmål. Roni Arabaci lavede forarbejdet, da med et hurtigt "ryk" trak ind i banen fra højre side, hvor Marcus Mlynikowski kom stormende ind foran Roni og på forunderlig vis bankede bolden i mål med det, der lignede en "god gammeldaws tåhyler". Man skulle synes, at han havde andre muligheder, men ikke desto mindre var det det, der skete. FC Roskilde kom på 0-1 og det skulle vise sig at holde hele vejen hjem.

Det blev en kamp, hvor FC Roskildes spil ikke helt fungerede efter gameplanen - det var der momentvis, men ikke helt nok. Det der så bare kendetegner det nuværende Roskildehold, og som gør én rigtig glad og lidt bevæget, er, at gutterne står op for hinanden på forbilledlig vis, de "rykker sammen i bussen" og hjælper hinanden til at yde det maksimale. Det er en fantastisk kvalitet. Og jo, der var et par store chancer i begge ender, der sagtens kunne have resulteret i scoringer, men den sidste skarphed manglede.

Men alle tre point blev hentet med hjem til Roskilde, og når man taler om at være lidt bevæget, så var det et stort øjeblik, da Mikkel "Niller" Hallberg Nielsen kom på banen efter 14 måneders skadeforløb og i øvrigt leverede en rigtig fin indsats. Og da han efter kampen i omklædningsrummet - efter den obligatoriske sejrssang - tog ordet og takkede holdet for støtten, fik han en lang klapsalve af spillere og stab. Der var der vist en del, der fik en klump i halsen (undertegnede webmaster inklusive), og lige præcis dér stod lysende klart, at de her gutter er noget særligt.

Sikke en følelse af glæde og lettelse, der fyldte spillerbussen, da turen i tusmørket gik retur til domkirkebyen. At hente tre point i Middelfart er absolut ikke noget man bare lige sådan gør. Det er et stærkt hold og de er svære at overvinde på hjemmebane - kun Esbjerg havde besejret dem i år. Og nu så også FC Roskilde gjort det.

KAMPFAKTA

Middelfart – FC Roskilde – 0-1 (0-1)

Lørdag, den 7. oktober 2023, kl. 14.00

Middelfart Stadion

2. division

Dommer: Sebastian Tornhøj Nielsen

Linjedommere: Mathias Madsen & Martin Outzen

 

Startopstilling:

Gustav Ullits

Valdemar Montell

Oliver Schkolnik

Nichlas Vesterbæk

Oliver Juul

Nicklas Halse (anfører)

Mads Skøtt

Selim Baskaya

Mads Freitag

Roni Arabaci

Andreas Maarup

 

Bænk:

Oscar Hjorth (målmand)

Mikkel Hallberg Nielsen

Simon Holden

Noah Schak

Alvaro Gomez

Marc Winkel

Mikkel Lejbowicz

 

Kampforløb

22'

0-1

Marcus Mlynikowski (Selvmål), (Middelfart)

62'

Advarsel

Jacob Dyrborg Linnet (Middelfart)

62'

Advarsel

Mads Skøtt (FCR)

77'

Advarsel

Thomas Viggers (Middelfart)

84'

Advarsel

Noah Schak (FCR)

Ud- og indskiftninger

Tid

Ind

Ud

67'

Marc Winkel

Mads Freitag

70'

Mikkel Hallberg Nielsen

Roni Arabaci

70'

Alvaro Gomez

Valdemar Montell

70'

Noah Shcak

Mads Skøtt

82'

Simon Holden

Nicklas Halse