06
apr

Kampreferat

FC Roskilde sled sig til en smal sejr på Frederiksberg

FC Roskilde vandt som et hold i dag. Den første time bød på fint spil, men sejren måtte "kriges hjem" den sidste halve time af kampen.

Her til eftermiddag blev sidste kamp i grundspillet 2023/2024 spillet i 2. division. FC Roskilde gæstede Frederiksberg Idrætspark, hvor FA 2000 bød op til dans.

FC Roskilde kom stærkt ud af startblokken og havde tre fine forsøg i de første godt seks minutter af kampen. Det første efter 45 sekunder, hvor Roni Arabaci sender bolden tæt forbi stolpen. Mads Freitag har de to andre tilbud, men hjemmeholdets keeper, Rasmus Wedege, der tidligere har stået i blandt andet FC Roskilde, klarede dem begge.

Uret stod på 10 minutter, da samme Rasmus Wedege dribler og er på vej til at miste bolden til en jagtende Arman Taranis - Wedege vælter Arman omkuld i feltet, og mange forventede at dommer, Jesper Nielsen, ville dømme straffespark - men hans fløjte forblev tavs.

Oliver Schkolnik bringer FC Roskilde foran 0-1, hvilket også er pausestillingen.

2. halvleg er fem minutter gammel, da hjemmeholdet bliver farlige. Efter flot kombinationsspil afslutter de på stolpen. Det var en lille advarsel om, at FA 2000 også ville være med i kampen. Fem minutter senere opsnapper Arman en fejlagtig tilbagelægning til Wedege og han kommer i en særdeles gunstig position - Armans tværaflevering rammer dog ikke en Roskildespiller.

Yderligere fem minutter går der da FC Roskilde laver en opspilsfejl - hjemmeholdet laver en hurtig omstilling og afslutter ganske fint - men Marco Brylov leverer en flot redning. Fem minutter senere er FC Roskilde farlige igen. Roni får en friløber, og han sætter høj fart - han kommer alene med Wedege, men er ikke klar over, at han har en modstander i ryggen, som snupper bolden fra ham, da en et kort sekund er uopmærksom og sætter farten lidt ned.

En velspillende Brylov må igen vise sin klasse efter en lille halv times spil i 2. halvleg. FA 2000 sender bolden fra højre side til venstre side af feltet, hvor de afslutter tæt på stolpen. Brylov holder virkelig FC Roskilde inde i kampen her.

FA 2000 presser på for udligningen i resten af kampen, men FC Roskilde modstår presset. Der bliver fightet med næb og klør og alle giver alt hvad de har. I overtiden har Selim et fint langskud, hvor Wedege må give hjørnespark. Endelig lyder dommerens sidste fløjt og FC Roskilde kan juble over 0-1 sejren og de tre point, der gør at vi slutter grundspillet som nummer 2.

Målet

0-1 (22. minut): Oliver Schkolnik blev matchvinder, da han på fornem vis headede kampens enlige mål i netmaskerne. Det startede med at altid udfordrende Roni Arabaci var på vej forbi sin markering, der måtte tage urene midler i brug for at stoppe ham - det lignede et slag i ansigtet. Kaptajn halse sendte et flot indlæg i feltet, hvor "Skol" steg til vejrs og pandede FC Roskilde på 0-1.

Som cheftræner, Mikkel Thygesen, sagde efter kampen til spillerne i omklædningsrummet. "Vi spillede 60 gode minutter og så fightede vi de sidste 30. Derfor vandt vi som et HOLD i dag". Det viser truppens mentalitet og det viser det gode sammenhold, der er i hele truppen og staben. Alle står op for hinanden - det er bare en fornøjelse af overvære.

Nu afventer vi kampprogrammet for slutspillets 10 kampe. De seks hold i slutspillet er Esbjerg fB, FC Roskilde, Århus Fremad, Middelfart, Nykøbing FC og AB Gladsaxe. 6-pladsen skiftede "ejermand" flere gange i løbet af dagen, da både AB Gladsaxe, Fremad Amager og Skive kunne nå dem. Skive lå længe til at snyde de to andre og "komme fra baghjul", men Esbjerg sikrede sig sejren med to mål i overtiden.