31
maj

Kampreferat

FC Roskilde spillede sig tilbage i oprykningskampen med en 5-1 sejr

FC Roskilde sørgede for, at spændingen i oprykningsspillet er intakt. Nykøbing FC blev nedkæmpet og fik klø med 5-1.

Med tre kampe tilbage i Oprykningsspillet i 2. division - og seks point op til Århus Fremad på den 2. plads, der giver den anden oprykningsplads - var der kun én vej at gå for FC Roskilde her til aften i Roskilde Idrætspark. Og det var vejen frem til scoringer og en sejr. Cheftræner, Mikkel Thygesen, havde fortalt spillerne, hvad der krævedes, og at motivation og engagement skulle være på 100% fra start til slut, for at lykkes.

Gæsterne fra Nykøbing FC er lidt svære at blive kloge på. Der er ingen tvivl om, at de har et godt hold og et rigtig fint setup. Resultatmæssigt har de dog været svingende. Nederlag på 5-0 til Århus Fremad og FC Roskilde, men så en 2-1 sejr over Esbjerg fB kort tid efter, siger en del.

Og man kan da roligt sige, at FC Roskilde så i den grad var klar fra start. Alle mand arbejdede stenhårdt som et hold og stod op for hinanden, så det var en fryd for øjet. Når de havde bolden var tilgangen dejlig fremadrettet, og der blev hele tiden kigget efter angrebsmuligheder. Når gæsterne havde bolden, gik "De lyseblå" dejligt aggressivt ind i nærkampene for at erobre bolden. I perioder belejrede FC Roskilde nærmest gæsternes målfelt.

Gæsterne havde også deres perioder - ganske kort i 1. halvleg og så lidt i starten af 2. halvleg, hvor deres enlige mål faldt. Men ellers stod der Roskilde på resten.

Det endte med en målfest, hvor langt de fleste af de fremmødte 710 tilskuere nød det gode vejr, den gode stemning og den gode fodbold. Måske nogle fra udebaneafsnittet så tingene lidt anderledes.

Målene

1-0 (11. minut): Nykøbing FC har ikke få "clearet" bolden ud af forsvarszonen - Halse løfter bolden frem til Roni - gæsternes målmand kommer i tvivl, om han skal gå ud eller ej - Roni lopper iskoldt bolden over målmanden, der er kommet på "mellemhånd", og ind i det tomme mål. Flot scoring og FC Roskilde viser, at alle mand er klar fra start med en dejlig tidlig scoring.

2-0 (18. minut): FC Roskilde laver flotte kombinationer og lækre driblerier inden en præcis, hård og flad aflevering sendes til modsatte stolpe. Oliver Juul har læst spillet, og suser frem og står klar til at sætte indersiden på bolden. Juul har en god næse for den slags.

2-1 (49. minut.): Nykøbing FC reducerer efter en periode med godt spil fra deres side. Der sker en lidt "spøjs" situation midt på banen - lidt klumpsil, hvor de to anførere begge falder til jorden. Det så ikke specielt voldsomt ud. Dommeren vælger dog at give gæsterne et frispark, som de hurtigt tager og sender en lang bold ud i venstre side - herfra sendes den fladt ind foran mål, hvor en alt for fri Andreas Bredahl står fri og kan sparke bolden i mål, uden chance for Marco Brylov.

3-1 (67. minut): FC Roskilde slår hurtigt tilbage igen, og overtager styringen i kampen igen. Et indlæg fra venstre side snittes videre med hovedet - Mads Skøtt står klar tæt under mål, og elegant drejer han bolden i mål med en sikker inderside. Det var en mavepuster til gæsterne, der herefter virkede en smule modløse.

4-1 (80. minut): Bolden loppes i feltet, hvor Mads Freitag tager den til sig - hårdt presset af sin direkte modstander får han bolden flyttet hen til Schkolnik, der sikkert kan ekspedere bolden i netmaskerne. Det er skønt at se, at FC Roskilde har folk på alle pladser, der kan sparke bolden i kassen, når chancen byder sig. Det er høj klasse.

5-1 (85. minut): Emil Nielsen er tilbage! Han er langsomt men sikkert på vej tilbage efter skader, og han skulle ikke bruge lang tid på banen, inden han viste sin målnæse. Bolden sendes frem i højre side - to spillere støder sammen og vælter omkuld - bolden suser videre til Emil, der tager den til sig og sætter sit velkendte høje tempo mod mål - målmanden løber frem - Emil går forbi ham og kommer ud i en lidt spids vinkel, hvorfra han sender en hård og præcis skruende bold afsted, der helt vidunderligt drøner ind i det tomme mål.

FC Roskilde producerede en hel del chancer i løbet af kampen, så sejren kunne sagtens være blevet større. Og netop målscoren kan vise sig at blive vigtig, hvis Århus Fremad og FC Roskilde ender med samme pointantal.

Oprykningskampen er en ren gyser og spændingen er på kogepunktet - og der er to kampe tilbage. Århus Fremad tabte hjemme med 0-3 til Middelfart, så nu er afstanden ned til FC Roskilde reduceret til tre point - og Århus og Roskilde mødes i den sidste kamp. Hvor meget mere intens "action" kan man tillade sig at ønske.

Inden kampen kunne Nicklas Halse fejre 150-kamps jubilæum og Oliver Schkolnik 50 kampe.

Man må bare sige, at med det store pres, der lå på FC Roskilde - altså kravet om en sejr, for fortsat at være med i "oprykningsræset" - ja, så er det bare virkelig stærkt, at levere SÅ solid en indsats.

Næste kamp

Esbjerg venter i næste kamp, der spilles i Roskilde Idrætspark på lørdag den 8. juni, kl. 14:00. Esbjerg er rykket op og fejrede det på Blue Water Arena i går med en 6-0 sejr over AB.

Det er sæsonens sidste hjemmekamp, det er en livsvigtig kamp mod rækkens tophold og FC Roskilde er stadig med i kampen om 2. pladsen. Så hvis ikke netop den kamp kan få Roskilde Idrætspark til at koge med fyldte tilskuerpladser og top-stemning ja, så ved man næsten ikke, hvad der kan.

Mød op og støt gutterne i denne afgørende kamp. Der er behov for al tænkelig støtte til at hjælpe gutterne frem til en sejr.