23
apr

Kampreferat

FC Roskilde styrede med sikker hånd sejren i hus

I dag spillede FC Roskilde årets første turneringskamp på stadion i Roskilde Idrætspark - og den anden kamp i 3. Divisions oprykningsspil.

Dagens gæster var IF Lyseng, der i sidste weekend lagde fra land i oprykningsspillet med et spinkelt 1-2 nederlag hjemme mod FC Roskildes nærmeste rivaler, BK Frem.

Inden kampen fik Mikkel Nøhr Christensen blomster af sportschef, Anders Theil. Nøhr har rundet 100 kampe for FC Roskilde.

Det blev en kamp, hvor der var et par gode tilbud i begge ender, men hvor tit skarpheden manglede. Ikke desto mindre scorede FC Roskilde igen fire mål, og i de situationer manglende skarpheden absolut ikke.

Ud over fire fine mål formåede FC Roskilde også at "holde nullet", hvilket er vigtigt for selvtilliden. Både for holdet som helhed men i særdeles for en ung målmand som Christoffer Monty, der igen i dag stod en solid kamp i FC Roskilde-målet.

Tempoet i kampen var rimeligt igennem hele kampen, uden dog at være eksplosivt. Gæsterne var lidt bedre forberedt end da de blev nedlagt 7-1 på kunstgræsbanen i Roskilde, men det var altså ikke noget til at få point med hjem fra domkirkebyen.

Alt i alt blev det en fin forestilling, uden de helt store sindsoprivende begivenheder, hvor FC Roskilde med sikker hånd kørte en solid og fortjent sejr i hus. FC Roskilde viste, at de var det bedste hold og dominerede i alle facetter af dette pragtfulde spil.

21. minut

FCR presser spillet op i højre side af banen - Mikkel Nøhr kommer frem til et godt tilbud, med hans afslutning bliver blokeret - FCR fastholder bolden og i anden omgang ender den hos Valdemar Schousboe, der afslutter fladt forbi målmanden og kan bringer FC Roskilde foran med 1-0.

51. minut

Mikkel Nøhr går til baglinjen - hansender et indlæg i feltet, der går fordi Valdemar ved den forreste stolpe - Maarup dukker op i næste geled, og med en kontrolleret yderside, fra kanten af det lille felt, sender han bolden i mål til 2-0 uden chance for gæsterne målmand, Magnus Wang Schaldemose.

62. minut

Valdemar Montell sender et flot langt indkast i feltet fra højre side - Monday forsøger at tæmme bolden - den springer fra ham, men Valdemar Schousboe opfatter hurtigt situationen, snupper bolden og prikker den i mål tæt under mål.

95. minut

Nicklas Schmidt får bolden på egen banehalvdel og sender en vidunderlig præcis lang bold frem til Monday, der suser en halv banelængde med et par forfølgere i hælene. Monday er dog for hurtig og boldsikker, så han kommer alene med den fremstormende målmand - Monday udplacerer ham sikkert og slutter en god dag af i Roskilde Idrætspark.

Rækken er ved at knække over på midten

BK Frem, der vandt deres kamp 4-1, efter at have været bagud efter fire minutter, og FC Roskilde trak yderligere fra de øvrige hold. VSK Århus spiller i morgen - og med en sejr er rækken mere eller mindre knækket midt over.

FC Roskildes næste opgave er netop mod VSK Århus - kampen spilles i Århus på lørdag, den 30. april 2022, kl. 13:30.