14
okt

Kampreferat

FC Roskilde tabte 2-3 til Thisted efter en skidt start

FC Roskilde har været inde i en god periode den seneste tid og har været ubesejret siden Mikkel Thygesen overtog styrepinden. Den flotte pointhøst har gjort, at "Ørnene" inden dagens kamp i Roskilde Idrætspark i dag var placeret som nummer tre. Gæsterne var placeret lige under midterstregen.

Thisted er normalt altid er svært hold at spille mod, da de er dygtige til at forsvare sig og spille på hurtige omstillinger - og dagens kamp var da heller ingen undtagelse.

FC Roskilde manglede lidt energi og retning i sit spil den første halve times tid, og var da også bagud med hele 0-3 efter 36 minutters spil. FC Roskilde kom dog frem til et par store tilbud, som dog ikke blev udnyttet. Der skulle gå 39 minutter før reduceringen kom. Roni Arabaci, der blev kåret til Man of the Match, stod for scoringen. Resten af 1. halvleg stod der FC Roskilde på. Der blev produceret et par gode tilbud, men uden at de kunne omsættes til mål.

Efter pausen fortsatte FC Roskilde med at have taktstokken. De sad faktisk på langt det meste og Maarup fik yderligere reduceret med et drøn af et perlemål. "Ørnene" spillede sig frem til mange gode tilbud, men skarpheden manglede. Alt blev kastet frem for det udlignende mål og FC Roskilde vadede i chancer i flere perioder af 2. halvleg. I flæng kan nævnes Freiteg, der header over mål tæt under mål, Halse der banker bolden på overliggeren, indlæg fra Montell, hvor Maarup header lige over mål fra fri position, Oliver Juuls langskud der må bokses til hjørnespark og i tre minutters overtid redder Thisted på stregen. Det var spil til ét mål - det var i perioder nærmeste "powerplay", som man kender det fra ishockey. Men ind ville bolden ikke.

Målene

0-1 (5'): FCR får ikke clearet - bolden sendes i feltet fra venstre side - Jonas Graabæk Hansen kommer forrest og heade bolden helt op under overliggerne. Ullits får hånden på, men bokser den op i nettaget.

0-2 (24'): Hjørnespark i venstre side - Jonas Graabæk Hansen kommer ubesværet højest og header bolden i netmaskerne uden chance for Ullits i Roskilde-målet.

0-3 (36'): FCR taber bolden og gæsterne driver den frem midt i banen - spiller den ud i højre side, hvor Mostafa Maarouf afslutter hårdt og fladt imellem benene på Ullits.

1-3 (39'): Montell sender indlæg fra højre side ind til Maarup, der med en kort pasning finder Roni Arabaci - Roni tager et hurtigt træk ind i banen og udplacerer Andreas Raahauge i gæsternes mål.

2-3 (66') Selin sender et hjørnespark ind fra højre side - bolden ender hos Andreas Maarup, der drejer rundt og tordner bolden op i krogen.

Ærgerligt at det endte med unødvendigt nederlag til et hold, der havde godt en halv time, hvor deres omstillinger fungerede, og hvor de udnyttede de chancer, de skabte. Den resterende times tid af kampen stod der FC Roskilde på det meste, og gæsterne forsvarede sig med alt, hvad de havde. FC Roskilde burde på en god dag score fire eller fem mål i 2. halvleg. I dag var det bare én af den slags dage, hvor det var "stolpe ud" i en del afgørende situationer. Men det er jo bare "op på hesten igen", og så kigge frem mod næste opgave, der ligger og venter. Med undtagelse af de første halve times tid, var der mange gode ting at tage med.

Næste kamp

I næste runde står den på udekamp i det jyske. Turen går denne gang til Skive, hvor værterne stadig kæmper med at komme væk fra den tunge ende af tabellen. Selvom Skive endnu ikke ha vundet på eget græs i denne sæson, må FC Roskilde endelig ikke tro, at det bliver en nem kamp. Den slags findes ganske enkelt ikke i denne sæson. Og er man ikke klar fra første dommerfløjt i Hancock Arena i Skive, får man store udfordringer - og det ved både "Thyge" og spillerne. Kampen spilles lørdag, den 21. oktober, kl. 14:00.