okt

Kampreferat

FC Roskilde tabte knebent til Esbjerg

Det var råkoldt, gråt og fugtigt i Roskilde Idrætspark, her til eftermiddag, men der "lugtede af fodbold" og der var en særlig stemning af, at der ventede en spændende fodboldkamp. Og det gjorde der så også.

Gæsterne var det mangeårige superligahold, Esbjerg fB, der med en stærk trup helt naturligt aftvang respekt.

Esbjerg sad da også på bolden fra kampens start. De brød ofte FC Roskildes forsøg på opspil - det var som om Roskilde ledte efter løsninger i den opbyggende fase. Gæsterne formåede derimod at holde fast i bolden og sad på spillet med gode kombinationer og folk, der hele tiden løb for hinanden. De fik da også bragt sig foran 0-1 i første halvleg og først i de sidste 10 minutters spil løste det hele lidt mere op, og FC Roskilde kom også frem til et par løse muligheder.

Et par minutter før pausen havde Esbjerg igen bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside.

2. halvleg fortsatte i samme spor - "ørnene" var kommet mere med i spillet og kampen blev mere lige. Esbjerg så lidt småtrætte ud - og havde måske mentalt allerede vundet kampen. FC Roskilde derimod begyndte at lykkes med opspillet og tilspillede sig flere gode chancer. Ingen af holdene var dog skarpe nok til at score, når tilbuddene kom, så halvlegen endte uden mål.

I det sidste minut af den ordinære spilletid havde FC Roskilde ellers et par rigtig gode tilbud efter et fint angreb - bolden endte hos Ronny Larsen, der tordnede en super afslutning på kassen - bolden havde retning mod trekanten, men keeperen fik den slået til hjørnespark. På dette hjørnespark endte bolden hos Andreas Chabert, der trykkede af - bolden susede lige akkurat forbi den ene opstander. Men som sagt, skarphed og heldet manglede for FC Roskilde.

27. minut (0-1)

FC Roskilde kunne ikke få bolden ud af forsvarszone. Bolden lander på kanten af feltet, helt ude i Esbjergs højre side - herfra sendes bolden ind i feltet, hvor Emil Frost Holten ubesværet går i luften og header den i mål.

4. gang var desværre ikke lykkens gang. Fire hjemmekampe i streg har kun kastet et enkelt point af sig. Modsat 1. halvleg mod HIK blev der i dag fightet med næb og klør og alle mand gav, hvad de havde i sig. Så kan man ikke forlange mere. Heldet var ikke med hjemmeholdet til sidst i kampen, for så havde FC Roskilde fået det ene point.

Så i stedet blev det altså en kneben sejr til Esbjerg fB, der kravlede op på 1. pladsen (B.93 fører 3-0 i deres kamp, der dog p.t. ikke er færdispillet). FC Roskilde er placeret lige under top seks - hvor Skive IK ligger som nummer seks.

Man of the Match: Ronny Larsen

Næste kamp

Næste opgave for FC Roskilde er en svær udekamp mod Skive IK, der i dag indhentede 2-0 og spillede 2-2 mod stærke Århus Fremad.

Kampen spilles lørdag, den 8. oktober 2022, kl. 14:00 på Hancock Arena i Skive.