21
maj

Kampreferat

FC Roskilde tilbage på 1. pladsen efter vigtig sejr

FC Roskilde spillede en yderst vigtig kamp i Århus i går mod IF Lyseng. En kamp, der kunne presse holdet endnu mere, hvis det ikke blev til en sejr - og de to andre oprykkerkandidater samtidig vandt. Men også en kamp, der med en sejr ville gøre, at FC Roskilde kunne holde nærmeste forfølger ud i strakt arm inden den sidste nervepirrende slutspurt.

Kampen blev udkæmpet på IF Lysengs beskedne, men hyggelige anlæg, desværre uden så mange tilskuere. FC Roskildes trup var ramt af et par afbud, så navne som Andreas Chabert, Tobias Noer og Mikkel Nøhr Christensen var ikke at finde på holdkortet. Det gav så mulighed for flere ungdomsspillere, der sad klar på bænken.

1. Halvleg blev meget lige, hvor det var tydeligt at se, at hjemmeholdet forsøgte at slå FC Roskildes spil i stykker med hårdt pres højt oppe på banen og 100% engagement i nærkampene. Men FC Roskilde stod fint imod. De gav igen af samme skuffe i nærkampene og så spillede de sig fint ud af presset.

Efter en halv times spil var Selim Baskaya ved at overliste hjemmeholdets målmand, Magnus Schaldemose, men overliggeren kom dog i vejen.

Det blev en halvleg uden de helt store ting - spillet bølgede frem og tilbage, og det eneste at notere sig i "kampfakta" var to gule kort. Pausestillingen var 0-0.

2. Halvleg startede lidt i samme stil, men efterhånden fik FC Roskilde mere og mere overtaget og med to flotte mål af henholdsvis Valdemar Schousboe og Ali Shah Haider kunne "Ørnene" velfortjent tage alle tre point med hjem.

58. minut

FC Roskilde bringer sig foran 0-1 på et flot mål. Spillet bygges op i højre side og lige efter midterlinjen lander bolden hos Monday. Han sender Valdemar afsted med en perfekt dyb aflevering på ydersiden af hjemmeholdets midterforsvar - Valdemar suser afsted i høj fart, og han tager den direkte vej mod mål. Da han kommer tæt nok på mål, og målmanden er begyndt at gå ud i ham, banker han bolden hårdt i kassen, uden chance for den sagesløse keeper. Et dejligt energimål af Valdemar!

83. minut

FC Roskilde lukker kampen. Ali Shah Haider er netop blevet indskiftet og har endnu ikke rørt bolden. Bolden spilles op i banen, hvor Mathias "Mac" Christensen får bolden og sender Mads Julø afsted ud på højre side - Julø går mod baglinjen og sender et strålende indlæg ind til modsatte bagstolpe, hvor Alis første berøring bliver at pande bolden i netmaskerne til 0-2. Jublen hos "Ørnene" var stor og man kunne nu virkelig næsten smage de tre point.

Tilbage på 1. pladsen

Det var forløsende for FC Roskilde at få alle tre point. Det var ikke alene tre point - de var meget mere værd, for man kunne mærke, at det også gav gutterne et mentalt "boost", som de har savnet lidt den senere tid. Det lettede det tryk spillerne helt uundgåeligt har følt, når man mister 1. pladsen, og man endvidere kommer under pres fra 3. pladsen.

De øvrige kampes resultater viste sig tillige så også at gå FC Roskildes vej, hvilket var helt vidunderligt. Frem førte ellers, men måtte indkassere et 2-1 nederlag til Næsby Boldklub. I Dalum slog hjemmeholdet VSK Århus med 2-0. Derfor er stillingen nu - inden de sidste fire kampe - at FC Roskilde tilbageerobrede 1. pladsen fra Frem og top 3 ser ud som følger:

FC Roskilde, 57 point

Frem, 56 point

VSK Århus, 49 point

Allerede på torsdag brager FC Roskilde og Frem sammen, når de to tophold løber på banen i Valby Idrætspark med kampstart kl. 14:00. Kom ind og støt gutterne.

Det er som om, at spændingsniveauet i årets 3. Division ingen grænser har.