18
aug

Kampreferat

FC Roskilde tog en vigtig arbejdssejr i Nykøbing

FC Roskilde skulle her til aften forsøge at rejse sig efter nederlaget i Århus i den seneste kamp. Der ventede en svær udekamp på Lollands Bank Park, og modstanderen var Nykøbing FC, der var kommet fint fra start med en 0-0 mod AB og en sejr på 1-2 ude over FA 2000.

Trænerteamet bestod af Anders Theil, Jesper Heinze og Lasse Sørensen, og trup og stab gav håndslag på at den turbulente uges begivenheder ikke måtte ødelægge fokus på aftenens kamp. Og der skal lyde stor ros til gutterne for at levere en stærk og koncentreret arbejdsindsats.

Holdene lå godt til hinanden og der blev givet og taget af et godt hjerte. Der var et par gode tilbud i begge ender, men det blev blot til et enkelt mål i 1. halvleg. Men sikke et mål, der blev sat ind af Selim. Hjemmeholdet havde et godt forsøg efter 26 minutters spil, men Roskilde-keeper, Marco Brylov, viste sin klasse og boksede bolden til hjørnespark.

Fra 2. halvlegs start kom hjemmeholdet ud med fuld power fra start – de var opsatte på at vende kampen til deres fordel. De sad godt nok mere på kampen, men FC Roskilde forsvarede sig effektivt og kæmpede med næb og klør. FC Roskilde levede på omstillinger. Emil Nielsen øgede til 0-2 på et langt udspark fra Brylov som Emil tilkæmpede sig og sparkede flot i kassen.

Hjemmeholdet fortsatte dog ufortrødent og fire minutter før ordinær tid udløb fik de reduceret. De satsede naturligvis på en udligning og kastede alt frem, men FC Roskilde stod i mod presset og efter fem minutters tillægstid lød det sidste forløsende dommerfløjt.

Målene

0-1 (16'): Mads Skøtt bryder flot på midtbanen og sender den ud på venstrekanten til Oliver Juul, der suser med op langs kanten og sender et godt indlæg ind til Selim Baskaya, der i en og samme bevægelse tæmmer bolden med brystet og med venstrebenet flugter bolden i kassen. Et vaskeægte perlemål.

0-2 (72’): Langt udspark af Marco Brylov – Emil går op i en duel som han vinder – han trækker ud i højre side og er tæt på at blive tacklet, men han når at trykke af og bolden går fladt i mål. Stærk aktion af Emil.

(86’): Nykøbing har kastet alt frem og får fremtvunget et hjørnespark som de sender i feltet. Indskiftede William Lohse går i luften, mellem venner og fjender, og header bolden i mål.

FC Roskilde kunne tage dejlige point med hjem – de måtte kæmpe for dem, men de gjorde, hvad der skulle til. Så det var en busfuld trætte, men tilfredse, spillere, der kunne tage hjem sent fredag aften en god erfaring rigere med selvtillid og godt humør.