Netværk

FC Roskilde vs IF Lyseng

IF Lyseng er stiftet 18. juni 1970 (efter kommunalreformen), men der er spillet fodbold i området siden 1922.

I 1922 startede nogle drenge med fodboldspillet på en mark i Skåde, men kom senere til at spille på skolens bane og der blev stiftet en Skåde Boldklub. En ny bane kom til ved Hotel Kragelund i 1936 og man flyttede derfor dertil og en navneforandring til ”Kragelund IF” var derfor naturlig.I 50’erne besluttede Holme-Tranbjerg sogneråd at oprette to fodbold- og to håndboldbaner på et areal i Lyseng og det blev også til et klubhus – en tidligere sommerrestaurant fra Moesgaard Strand og Kragelund IF flyttede hertil.

Der var igennem årene en stor rivalisering mellem klubberne Holme IF (stiftet 1. april 1952) og Kragelund IF og ved sammenlægningen i 1970 var man kun enige om en ting: At slå klubberne sammen ! Spilledragten voldte problemer: Holme var røde – Kragelund var grønne, så man endte med den salomoniske løsning, der kendes i dag: Orange trøje og sorte shorts.

I 1978 brændte klubhuset, men man fik et nyt op at stå i 1980 og med udbygning af områdets faciliteter har klubben - med kommunens hjælp - i dag et anlæg mange vil misunde dem.

Klubben har stille og roligt spillet sig op igennem rækkerne og det blev så i sæsonen 2017/2018 til divisionsdebut. Man var placeret i 2.division, pulje 3 og måtte i afsluttende nedrykningsspil – sluttede sidst - og dermed var det retur til Danmarksserien.

Op kom man igen i sæsonen 2021/2022 hvor holdet inden lørdagens kamp indtager en fornem tredieplads – kun ét point efter ”FREM” på andenpladsen.

Kampen i efteråret i Lyseng endte med sejr til de lyseblå med 4-1 efter 1-0 ved pausen. Monday Etim og Valdemar Scousboe (2) scorede til 3-0 inden Lyseng reducerede. Magnus Krogh Hansen gjorde det til sidst til slutresultatet, 4-1. Kampen blev overværet af blot 75 tilskuere.

Velkommen til lørdagens kamp der spilles kl. 14 på kunstgræsbanen bag tribunen.

Der er gratis adgang, så mød talstærkt op og støt gutterne!

At Bjørn Jensen