17
mar

Kampreferat

FCR fightede flot mod overmagten

Her til aften spillede FC Roskilde første hjemmekamp i forårssæsonen 2023 - modstanderne var stærke og stor-satsende B.93 fra Østerbro, der med en sejr kunne bringe sig helt til tops i 2. Division.

Gæsterne åbnede med en 2-0 sejr over Thisted. FC Roskilde var meget tæt på at kunne hente det ene point i Esbjerg, men måtte til sidst sande, at den sidste skarphed manglede - og det blev derfor et knebent nederlag på 2-1 til vestjyderne.

Kampen startede i et højt tempo og begge hold ville gerne på banen. Efterhånden faldt der lidt mere ro over det. Dog ikke ret længe, for der kom gang i sagerne og intensiteten steg i en jævn opadgående kurve efter godt og vel 20 minutters spil, hvor gæsterne bragte sig foran. B.93 øgede til 0-2, men "Ørnene" gav ikke op, men de steppede op. De kæmpede sig flot tilbage i kampen og fik reduceret inden pausen.

2. halvleg startede lidt mere kontrolleret. FCR fik klogt trukket tempoet et enkelt "nøk" ned, hvilket fik gæsterne til at blive lidt mindre dominerende. Roskilde spillede fornuftigt og byggede spillet fint op - dog uden at skabe de helt store og afgørende tilbud. Med et kvarter igen gik det dog galt, og gæsterne bragte sig foran med 1-3.

FC Roskilde kløede dog på til det sidste, men uden at kunne ændre ved situationen. B.93 var i aften for stærke, men FC Roskilde kunne gå fra banen med oprejst pande og velvidende, at de havde gjort alt, hvad de kunne. Denne gang var det bare ikke helt nok.

Målene

21' (0-1): FC Roskilde forsøger at kombinere sig igennem på venstre kanten, men taber bolden - og så går det stærkt. Gæsterne kommer først på bolden, og sætter højt tempo i en omstilling over en halv banehalvdel. Simon Wæver kommer alene med Brylov i Roskilde-målet og trækker til højre og sender bolden i det tomme mål.

30' (0-2): Simon Wæver er igen på spil. den hurtige højre back bryder FC Roskildes opspil, og så suser han igennem det hele og kommer fri til afslutning, hvor han sender bolden i mål.

43' (1-2): FCR bygger op i højre side - bolden drives frem af Mathias "Mac" Christensen, der sender bolden præcist ind til midt i banen - gæsternes ellers velspillende og rutinerede Egeris kom for sent. Bolden ender hos Oliver Lassen, der fra kanten af feltet smasker bolden i netmaskerne, uden chance for B.93-keeper, Viktor Anker.

75' (1-3): Oliver Juul taber bolden i højre side - igen er det lynhurtige Simon Wæver, der mandag blev hentet til SønderjyskE (sommeren 2023), som sætter en omstilling i gang - han går til baglinjen og sender den ind foran mål, hvor indskiftede Emmanuel Ogude sender bolden over stregen.

Næste kamp

Endnu en svær kamp venter "De lyseblå". Søndag, den 26. marts går turen til Kolding, hvor endnu en stærk modstander venter. Kolding IF slog Thisted på nordjysk græs her til aften med 0-1.