23
mar

Kampreferat

FCR sejrede efter overbevisende indsats

FC Roskilde leverede en gennemført gedigen præstation og slog sikkert gæsterne fra Nykøbing FC med 3-0.

FC Roskilde fortsatte den fine stime af gode præstationer, og sejrede for femte kamp i streg, da de her til eftermiddag uden de store sværdslag vandt 3-0 over Nykøbing FC.

Claus Jensens tropper fra "Sydhavsøerne" spillede nu ellers bolden fint rundt, og havde flere gode teknikere på holdet, men producerede meget få reelle scoringschancer. Og fik da heller ikke bolden i netmaskerne bag en sikkert spillende Roskilde-keeper, Marco Brylov. FC Roskilde var ganske enkelt for solide defensivt og "stod godt" på banen.

FC Roskilde viste også gode offensive takter og havde ganske mange fine opspil. Gutterne kom frem til flere gode tilbud i løbet af kampen, der godt kunne have været endt med en større sejr.

Kampen var kun to minutter gammel, da Oliver Juul bryder igennem på venstre kant - han sender bolden videre til Roni Arabaci, der flot finder en fri Cornelius Allen, der var gået med frem. Allen svigter ikke og sender bolden sikkert forbi gæsternes anfører og målmand, Tobias Broggard. Sikke en dejlig start på kampen.

Minuttet efter havde Nykøbing FC en af deres få chancer. De bryder igennem tæt på baglinjen i deres højre side - Brylov er dog på plads med en hurtig reaktion og redder flot.

I det 13. minut forsøger Nykøbing at ekspedere bolden ud af feltet, men hårdtarbejdende Oliver Juul fastholder presset, da han header bolden tilbage i feltet, her står Oliver Schkolnik, der resolut og på akrobatisk vis sakser bolden i mål. Der var underholdning for alle pengene i dag.

Små 10 minutter før pause, modtager Arman Taranis et fint "cut back", der bringer ham stort set alene med gæsternes målmand, men han får ikke helt kvalitet nok i afslutningen. FC Roskilde kan gå til pause med en komfortabel 2-0 føring. Nogle gange er det "verdens farligste føring", men i dag var man faktisk ikke rigtig nervøs for, at noget kunne gå galt.

Kampbilledet fortsætter i 2. halvleg og stadionuret viser 59 minutter, da kaptajn Nicklas Halse sender et perfekt sparket hjørnespark til modsatte stolpe, hvor Andreas Maarup ubemærket har listet sig over - han kommer flyvende i høj fart og pander bolden i nettet til 3-0.

Et par minutter senere kunne "de lyseblå" såmænd være kommet foran 4-0. Oliver Juul driver bolden frem og sender den ud til Roni Arabaci, der flot sender et drøn af en afslutning afsted - overliggeren redder for gæsterne.

FC Roskilde havde flere fine tilbud. Efter 75 minutters spil sparker gæsternes målmand bolden lige i fødderne på Halse, der midt på banen tæmmer bolden og sender en "ballon-bold" ind over målmanden, der var kommet lidt langt frem. Bolden hopper lige før mål og hopper desværre lige over målet. Det kunne ellers have været et spektakulært mål. Et par minutter senere bliver indskiftede Emil Nielsen sendt i dybden med en god aflevering - han presses dog i skudøjeblikket og afslutter direkte på den fremstormende Tobias Brogaard, der havde en halvtravl dag på kontoret.

Hele 641 tilskuere havde fundet vej til kunstgræsbanen i Roskilde Idrætspark - og langt de fleste var glade, da dommer, Sebastian Tornhøj Nielsen, fløjtede for sidste gang i dag. Vejret bød på alt fra dejlig varm sol, over grå himmel, overskyet med kulde, til regn og vel nærmest hagl. Men når FC Roskilde spiller så godt og vinder så overbevisende, betyder den slags jo ikke noget.

FC Roskilde cementerede den flotte 2. plads i tabellen, og nu venter der til gengæld en udfordrende Påske. Skærtorsdag går turen til det ubestridte tophold, Esbjerg, og 2. Påskedag kommer FC Roskilde direkte forfølger, Århus Fremad, på besøg i Roskilde Idrætspark.