Flot opstart i Køge med sejr

Første kamp i forberedelserne til sæson 2023/2024 i 2. division blev i dag afviklet i Køge, hvor NordicBet-ligaholdet, HB Køge, tog imod.

Det var samtidig første kamp med det nye trænerpar, cheftræner Jesper Håkansson og assistenttræner, Petter Skogsletten, ved roret - naturligvis godt hjulpet af assistenttræner Jesper Heinze. De var alle glade og godt tilfredse med, hvad de så i dag.

HB Køge åbner deres sæson i Hillerød den 21. juli, så de burde stå skarpe og klar til at levere tæt på deres topniveau. For FC Roskildes vedkommende startede gutterne op i mandag med første træning, så de var helt naturligt et andet sted.

Så der burde være en synlig forskel på de to mandskaber. Det viste sig dog ikke at være tilfældet. Specielt i 1. halvleg leverede FC Roskilde virkelig en stærk præstation. Der blev lagt en godt pres, og når hjemmeholdet forsøgte sig med trykke spillet frem på banen, spillede "De lyseblå" sig fornuftig ud af situationerne. FC Roskilde udstrålede spillelyst og vilje til at følge trænernes oplæg. Det var en fornøjelse at se på.

Kampens enlige mål blev sat ind efter 18 minutters spil. Mikkel Lejbowicz sender bolden frem i dybden midt for mål, hvor lynhurtige Benjamin Riisgaard havde rykket sig fri - han var snu og velovervejet, og koldblodigt udplacerede "Benja" den fremstormende målmand og bringer FC Roskilde på 0-1.

2. halvleg blev lidt mere på hjemmeholdets præmisser, men FC Roskilde slutter stærkt af, og bliver farlige ved flere god omstillinger. De blev dog flere gange ureglementeret stoppet, og HB Køge måtte indkassere flere gule kort. De kunne ganske enkelt ikke stoppe Roskildespillerne på anden vis.

Kampen endte 0-1 til FC Roskilde, der leverede en flot indsats og alle mand kunne være tilfredse med deres præstation i dag.

I går måtte Andreas Chabert desværre udgå fra træning med en ankelskade og flere andre spillere sad over i dag.

Følgende trup var udtaget til opgøret, hvor fire prøvespillere fik mulighed for at vise sig frem: