11
jun

Kampreferat

Lukkede en flot sæson med manér

FC Roskilde sejrede med overbevisende 5-0 og det blev en følelsesladet og begivenhedsrig sidste kamp i sæsonen.

FC Roskilde spillede i dag sidste kamp i sæsonen 2021/2022. Oprykningen var jo sikret for nogle uger siden, men man må sige, at "Ørnene" viste alle, "hvor skabet skulle stå" - og de viste, at det var det rigtige hold, der vandt 3. Division.

Gæsterne fra VSK Århus, der sluttede på en tredjeplads, fik en lektion i, hvordan men affektivt udnytter de chancer, der opstår i kampen. De fik et reelt "et rap over nallerne", og de havde ikke meget at byde ind med i dag. De havde heller ikke så meget at spille for. Måske var det derfor, de ikke virkerede lige så oplagte, som da de slog FC Roskilde 2-0 på deres eget græs den 30. april.

FC Roskilde var klart det bedste hold i dag, og det blev både en begivenhedsrig dag - men også en følelsesladet dag.

Valdemar Schousboe blev inden kampen hyldet som 3. Divisions topscorer - og det slog han så lige fast med syvtommersøm ved at lave et hattrick. Den næstmest scorende i 3. Division er Monday Etim. Han scorede - selvfølgelig, fristes man næsten til at sige - to mål. Så de to målfarlige skarprettere sluttede med henholdsvis 28 mål på Valdemars målkonto og 22 mål på Mondays. Det er ret imponerende, og de har tilsammen lavet 50 mål ud af FC Roskildes i alt 93 mål i sæsonen. Det er vist tal, der taler for sig selv.

Inden kampen blev det annonceret, at vores trofaste keeper, Frederik Vang Larsen, lægger støvlerne på hylden, efter mere end 10 år i klubben. I mod- og medgang har Vang altid vist sig som en sympatisk, rolig og yderst kompetent målmand. Og så er det jo heller ikke helt tosset, at Vang slutter karrieren af med et "clean sheet". Tak for de mange gode år i FC Roskilde, og held og lykke fremover.

FC Roskilde sagde også farvel til Ali Haider Shah, Nicklas Schmidt, Conrad Kromann og Nicklas Rasmussen.

Kampen blev lidt en magtdemonstration, og det blev, som nævnt, til fem dejlige mål, som du kan læse mere om her.

1. minut

FC Roskilde kaster indkast i højre side (det var nok i virkeligheden gæsternes indkast, men omvendt blev Benjamin Riisgaard så snydt for et frispark i situationen) - "Niller" laver et fint "overlap" suser afsted og sender bolden fladt ind foran mål til Nicklas Schmidt, der viser stort overblik, da han drejer rundt og sender den videre til Valdemar Schousboe, der starten målfesten ved at placere bolden smukt hele ude ved modsatte stolpe. 1-0 til FC Roskilde - og en kold spand vand i hovedet til gæsterne.

32. minut

Valdemar øger til 2-0. Bolden spilles dybt ned til lynhurtige Benjamin Riisgaard - det unge talent sender bolden ind fra højre side, og indlægget ligger helt perfekt for fødderne af Valdemar, der bare altid er på pletten, når det gælder. Han kan sikkert sende bolden i det tomme mål.

61. minut

Valdemar fuldender sit hattrick og bringer "Ørnene" foran 3-0. FC Roskilde bryder igennem i højre side og kommer tæt ned mod baglinjen - bolden spilles skråt tilbage til Benjamin Riisgaard, der afslutter på kassen - målmanden halvklarer dog skuddet men bolden springer ind foran mål, hvor Valdemar har læst situationen, så han står klar til at sætte bolden i netmaskerne.

77. minut

Valdemar bliver sendt afsted med en dyb aflevering, og han kommer i en ret gunstig situation - han ser dog, at Monday er i en endnu bedre afslutningsposition, så han spiller bolden uselvisk videre til Monday i helt fri position - Monday er dog ved at miste bolden, da han taber et skridt - han får kontrol over den igen og dribler på tværs forbi forsvarsspiller og keeper, og sparker bolden i mål.

88. minut

FC Roskilde trykker på og forsøger en afslutning - bolden bliver ikke afvist af gæsterne - Monday opsnapper bolden og løfter bolden vidunderligt i mål helt ude ved den ene stolpe.

Sommerferie og 2. Division

Efter den flotte indsats kunne spillerne fejre sejren og oprykningen på torvet i Roskilde Idrætspark - og det kunne de sammen med en masse loyale supportere. Der blev indtaget en kold øl eller to, der blev skrevet autografer og alt hvad der ellers hører sig til.

Der kommer en masse dejlige billeder fra dagen, inden så længe - glæd jer! Se allerede et par pragtfulde videoer på FC Roskildes Facebook.

Nu står den på velfortjent sommerferie for spillere og trænere/ledere. Den nye sæson, og livet i 2. Division, er naturligvis allerede under planlægning. Spillertruppen skal tilpasses, og til- og eventuelle afgange vil blive lagt op på hjemmesiden, efterhånden som tingene falder på plads. Så følg udviklingen her på hjemmesiden.