30
sep

Kampreferat

Modent, modigt og mesterligt fightende FC Roskilde-hold fik det ene point mod topholdet i underholdende målfest

Hold da helt op, hvor var det spændende i dagens kamp i Roskilde Idrætspark - og det blev et ægte brag af en målfest.

Den traditionsrige storklub og rækkens tophold, Esbjerg fB, var på besøg i dag og havde naturligvis favoritrollen. Men FC Roskilde viste både modent og modigt spil, og cheftræner, Mikkel Thygesen, var svært tilfreds med det udtryk holdet havde i dag. For gutterne stod op for hinanden og kæmpede med alt, hvad de havde i sig. Og det var uanset, om de var foran - som de var to gange i kampen - eller om de kom bagud, som de gjorde på et psykologisk svært tidspunkt, kort efter pausen. Det var ganske enkelt en fornøjelse at følge "Ørnene" i dag.

Og det blev virkelig en underholdende kamp, hvor der - ud over hele seks mål - var en del store chancer i begge ender. Så flere gange under kampen sad man virkelig helt ude på kanten af stolen. Hvis bare alle fodboldkampe var så medrivende og spændende af følge med i...

Der skal ikke herske tvivl om, at gæsterne har et dygtigt og homogent hold, krydret med nogle offensive folk, der har stor individuel kvalitet, hvilket man så prøver på hele kampen igennem. Eksempelvis havde farlige Emil Holten en afslutning på stolpe efter 22 minutters spil. Så det er ikke en overraskelse, at de ligger i spidsen af 2. division.

FC Roskilde måtte undvære en skadet Emil Nielsen, så Mads Freitag startede inde i dag. Som resten af holdet leverede han en absolut fin indsats. Gutterne spillede sig som nævnt frem til flere gode chancer, der sagtens kunne være blevet omsat til mål. Og så leverede unge Gustav Ullits i Roskilde-målet flere god aktioner. En kampafgørende én af slagsen leverede han, da han hev en pragtredning frem i en farlig situation, hvor Nicklas Strunck afsluttede "helt oppe i krogen" med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Efter omkring seks minutters overtid lød det forløsende sidste dommerfløjt, og FC Roskilde kunne trække sig ud af opgøret med det ene point. Der var pres på i store dele af kampen, men FC Roskilde stod sammen og stod det igennem - skulder ved skulder. Det var flot i dag!

Målene

1-0 (7): Oliver Juul vinder duel helt ude på sidelinjen - han sender bolden ind til Selim Baskaya, der med en hurtig kort pasning finder Andreas Maarup foran mål, som sender bolden forbi Lukas Jonsson i Esbjerg-målet.

1-1 (29'): Esbjerg sender et indlæg i feltet fra deres højre side - FC Roskilde-forsvaret får ikke ekspederet bolden langt nok væk, så bolden lander på kanten af feltet til Andreas Sejr Lausen, der sparker bolden i mål ved modsatte stolpe.

2-1 (39'): Montell sender indlæg i feltet fra højre side - Maarup bliver revet omkuld i feltet, og dommer, Niclas Gomes, peger på straffesparkspletten. Selim Baskaya tager sig af det - han finter iskoldt målmanden til den ene side og "lægger" bolden roligt over i den anden side.

2-2 (42'): Elias Sørensen modtager bolden nærmest på baglinjen, hvorfra han kan lægge bolden tilbage til Mathias Jørgensen, der ubesværet kan sparke kuglen i mål fra kort afstand.

2-3 (48'): FC Roskilde fanges i en omstilling - bolden sendes skarpt på tværs ind foran mål - Mathias Jørgensen bliver dobbelt målscorer, da han dukker op ved modsatte stolpe og sparker på mål fra en spids vinkel. Gustav Ullits når hen og rammer bolden, men den springer op i nettaget.

3-3 (67): FC Roskilde bygger op. Schkolnik sender en lang bold ud i højre side - bolden drives ind mod midten - Montell spiller på tværs til Roni Arabaci i venstre side af feltet - Roni laver et af sine lynhurtigt træk, og banker bolden i netmaskerne i modsatte side. Sikke en pragtfuld aktion.

Næste kamp

Om en uge venter endnu en stærk modstander. FC Roskilde skal til Middelfart - rækkens øjeblikkelige nummer tre. FC Roskilde og Middelfart har begge 18 point, men Middelfart har en lidt bedre målscore, så det bliver en sekspoint-kamp om at holde fast i top 3.

Der er kick-off kl. 14:00.