16.
jun

Kampreferat

Oprykning til NordicBet Liga

Som de fleste jo nok allerede ved, hentede FC Roskilde sejren i går og rykkede dermed op i NordicBet Ligaen.

Det var en dag, hvor man kom i kontakt med hele følelsesregistret. Man var "oppe", man var "nede", der blev grinet og jublet, der blev grædt og det hele endte - som ethvert andet eventyr - godt til sidst. RIGTIG godt endda.

Spillerbussen kørte fra Roskilde kl. 08:10 i dejligt vejr. Da færgen lagde til havn i Århus begyndte det at regne - og det fortsatte det med i al den tid, vi befandt os i Jylland. Til tider regnede det rigtig meget, og der lagde sig vandpytter på banen, som til tider gjorde spillet lidt besværligt.

Mikkel Thygesen havde sendt spillerne på banen efter en "peptalk" om kynisme, de skulle være afklaret i alt hvad de laver, tætte kæder m.m. - men nok vigtigst af alt; spillerne havde fortjent at stå i så vigtig og spændende en kamp, fordi de har kæmpet en vis legemsdel ud af bukserne, de er gode fodboldspillere og alle mand - fra rutineret anfører til yngste spiller på udskiftningsbænken, der får chancen tidligt i karrieren - har hele tiden stået sammen, og arbejdet som et hold. Den del omkring sammenholdet er måske i virkeligheden præcis dér, hvor FC Roskilde skiller sig ud.

Og så skulle hver spiller forsøge at give sig lige ekstra 5%, så ingen skulle sidde efter kampen og ærgre sig og tænke, at hvis bare lige jeg havde gjort lidt mere i den og den situation. En oprykning til landets næstbedste række sker ikke for så mange spillere og det er en oplevelse, de kan tage med sig og vil kunne huske hele livet.

Man skal nemlig huske på, at denne "pokalfinale" ikke alene er en kamp om hæder og ære, her og nu - den definerer også hele næste år. Mange nye fede fodboldkampe og eventyr venter forude.

Århus Fremad var klar fra start og lagde et hårdt pres - de havde en stor chance alene foran mål efter 10 minutter, og fem minutter senere måtte Marco Brylov vise sin klasse i Roskilde-målet med en flot redning. Kort tid efter bliver Emil Nielsen sendt afsted med en lang bold ud i højre side. Han suser afsted - laver en brat "stop op-finte", trækker lidt ind i banen og med sin venstrefod skruer han bolden - HELT vidunderligt - op i modsatte krog bag en chanceløs Årshus-keeper, Benicio Christian Pena. Resten af 1. halvleg var intens, og der blev givet og taget af et godt hjerte. Det hele "sitrede" både på og uden for banen.

10 minutter inde i 2. halvleg redder Brylov et godt sparket direkte frispark og giver hjørne. Bolden sendes i feltet, og Christian Ege Nielsen har sidste fod på bolden tæt på stolpen og kan udligne til 1-1. Nu er det så hjemmeholdet, der er rykket op - og stemningen på stadion er til at føle på.

FC Roskilde mobiliserer al energi og vilje for at jagte sejrsmålet. 60 minutter er spillet, hvor det dog er Århus Fremad, der er tæt på at komme foran med et hårdt skud på stolpen. Det gav godt nok lige et ubehageligt "gys" i maven. 10 minutter senere er det så FC Roskildes Vesterbæk, der sætter hjemmeholdets målmand på prøve, med et godt langskud, der dog bokses til hjørnespark.

Stadionuret viste 77 minutter, da FC Roskildes bænk og de mange tilrejsende supportere eksploderede i et glædesudbrud. Schkolnik sender fra venstre side af banen en lang diagonalbold afsted - relativt langt ud i højre side, på kanten af feltet står Cornelius Allen klar - på helt uimodståelig vis sparker han resolut med højre inderside og drejer bolden over den overraskede målmand i mål via modsatte stolpe. Den slags mål ser man ikke mange af. FC Roskilde er nu foran 1-2 og så er "De lyseblå" rykket op igen. Rundt på stadion hørte man kommentarer som "hvordan pokker fik han sparket dén ind" - og ja, det var en utrolig og overrumplende afslutning.

Århus Fremad smed alt frem for at få det udlignende mål, der igen kunne sende dem på oprykningskurs. Men FC Roskilde stod imod - sammenholdet stod i mod. Og efter overraskende mange tillægsminutter (mere end 8 minutter) lød ENDELIG det sidste og forløsende dommerfløjt fra Superliga-dommer, Jakob Kehlet's fløjte.

FC Roskildes trup/stab og supporterne eksploderede.... intet mindre. Den slags kan ikke beskrives - det skal opleves. Og fik man ikke lige dér en klump i halsen og blanke øjne, så må man være lavet af sten.

Billedet øverst ovenfor taler sit eget tydelige sprog. Hvis du vil se flere billeder fra dagen, så tjek FC Roskildes Instagram og Facebook.

Støtten fra supporterne var fantastisk hele dagen igennem. Der var mange tilrejsende supportere, der gav en uvurderlig lydkulisse til Roskildespillerne og spillerbussen blev modtaget af mange supportere, da den kørte ind foran Roskilde Idrætspark kl. godt 21.30. Kampen blev sendt på Sport Live og vist på storskærm på café/spillestedet 28 Live i Ringstedgade.

Nu går truppen på velfortjent 14 dages ferie. Om kort tid ruller NordicBet Ligaen...

Og som Mikkel Thygesen ganske rigtigt sagde i det seneste interview: "Man må aldrig afskrive FC Roskilde".