A-truppen

Roskilde vs Brabrand

Brabrand IF er stiftet 23/7 1934 og har været med i divisionsfodbolden siden sæsonen 2003/04, mens FC Roskilde som bekendt kom med året efter.

Brabrand IF har også håndbold, tennis og svømning på programmet, men fodboldafdelingen kom først rigtig på landkortet da man i 1999 ansatte den tidligere landsholdsspiller, Lars Lundkvist, som træner og på fem sæsoner fik holdet fra den jyske serie 2 til 2. division.

Lars selv spillede 10 A-landskampe (1 mål) heraf otte for AGF og to for Skovbakken – denne klubs første og hidtil eneste A-landsholdsspiller, men han havde sluppet roret, da FC Roskilde i debutkampen den 1. august 2004 på hjemmebane tog imod Brabrand og måtte lide et smerteligt nederlag på 5-0. Også returopgøret den 16. april 2005 blev tabt på udebane – denne gang med 2-0.

Det skal i øvrigt siges, at holdet i ugen op til havde spillet en pokalkamp mod Albertslund (vundet med 3-2) og netop Albertslund var nærmeste forfølger, da holdet rykkede op.

De to næste møder kom i 1. division i sæsonen 2009/10 og her blev det til gengæld til to FCR-sejre, idet man 30/8 vandt hjemme med 3-2 (Jeppe Kjær, Stefan Schmidt, Jamil Farrington) og ¼ ude slog forstadsårhusianerne med 2-0 på mål af Casper Grønn og Anders Simonsen (spillede kun denne halvsæson i FCR, 14 kampe, 2 mål).

Brabrand kom i sæsonen 2017/18 igen på næstbedste niveau og det blev til 1-1 i den første kamp i Århus Vest- FCR’s mål scoret af Mathias Gehrt. Næste opgør 18/3 (på kunst i Herlev) vandt vi med 3-2 på mål af Kristian Lindberg, Emil Nielsen og Simon Richter. Det tredje og sidste opgør i Brabrand endte med hjemmesejr på 2-1 – FCR’s mål blev scoret af Emil Nielsen.

Da vi sidste sæson mødte Brabrand fire gange, førte jyderne kvalifikationsspillet, men det blev vendt og FCR vandt det efter en rigtig god 2. halvdel af sæsonen. I denne sæson var det i september i Århus og det gav en sejr på 1-0 på mål af Selim Baskaya – i øvrigt Thyges debutkamp. Vi fører statistikken, men er bagud med tre mål – det skal gerne ændres på lørdag i ”Ørnereden”.