16
temb

A-truppen

Roskilde vs Brabrand

Brabrand IF er stiftet 23/7 1934 og har været med i divisionsfodbolden siden sæsonen 2003/04, mens FC Roskilde som bekendt kom med året efter.

Brabrand IF har også håndbold, tennis og svømning på programmet, men fodboldafdelingen kom først rigtig på landkortet da man i 1999 ansatte den tidligere labdsholdspiller, Lars Lundkvist, som træner og på fem sæsoner fik holdet fra den jyske serie 2 til 2.division.

Lars selv spillede 10 A-landskampe (1 mål) heraf otte for AGF og to for Skovbakken – denne klubs første og hidtil eneneste A-landsholdspiller, men han havde sluppet roret, da FC Roskilde i debutkampen den 1. august 2004 på hjemmebane tog imod Brabrand og måtte lide et smerteligt nederlag på 5-0. Også returopgøret den 16.april 2005 blev tabt på udebane – denne gang med 2-0.

Holdopstillingen i denne første FCR-turneringskamp i historien var i øvrigt: Lars Bjerring (M), Claus Brandt, Jannick Larsen, Morten Petersen, Anders Koogi, Martin Sommer, Jonas Andersen, Martin Dybdahl, Brian Nygaard, Charlie Thannouki, Anders Dahl, Dion Knudsen, Jesper Nielsen og Morten ”Slagter” Nielsen.

Det skal i øvrigt siges, at holdet i ugen op til havde spillet en pokalkamp mod Albertslund (vundet med 3-2) og netop Albertslund var nærmeste forfølger, da holdet rykkede op fra Danmarksserien.

De to næste møder kom i 1. division i sæsonen 2009/10 og her blev det til gengæld til to FCR-sejre, idet man 30/8 vandt hjemme med 3-2 (Jeppe Kjær, Stefan Schmidt, Jamil Farrington) og ¼ ude slog forstadsårhusianerne med 2-0 på mål af Casper Grønn og Anders Simonsen (spillede kun denne halvsæson i FCR, 14 kampe, 2 mål).

Brabrand kom i sæsonen 2017/18 igen på næstbedste niveau og det blev til 1-1 i den første kamp i Århus Vest- FCR’s mål scoret af Mathias Gehrt. Næste opgør 18/3 (på kunst i Herlev) vandt vi med 3-2 på mål af Kristian Lindberg, Emil Nielsen og Simon Richter. Det tredje og sidste opgør i Brabrand endte med hjemmesejr på 2-1 –FCR’s mål scoret af Emil Nielsen.

Samlet ser det derfor udsom følger – meget lige:

FC Roskilde - Brabrand
Antal kampe: 7
Vundet: 3
Uafgjort: 1
Tabt: 3
Målscore: 10-14

Husk: Der er gratis adgang på lørdag og det bliver spændende at se de lyseblå i aktion igen efter to ugers pause.

/Bjørn Jensen