19
ust

A-truppen

Roskilde vs Kolding

Weekendens modstander, Kolding IF (KIF), mødte vi første gang i 1961, og jeg erindrer selv de spændende kampe mod jyderne i starten af 60’erne. KIF nåede 1. division (1982 og 1983) men har også mange år været i Danmarksserien.

I byen (på størrelse med Roskilde) var der to klubber – Kolding IF og Kolding BK- og det var som kampen er i dag i vor by: RB/FCR ctr. KFUM. Efter mange år fandt man sammen i 2001 og det blev til Kolding FC (KFC). I 2011 blev (på Vejles licens) lavet et fælleshold med navnet Vejle/Kolding, men det blev en kort fornøjelse. Året efter gik Kolding IF alene og vi mødes så igen – efter 11 år – som FCR og KIF.

I øvrigt var KIF i mange år de bedste på seniorplan, mens Kolding BK var dominerende på ungdoms- og damesiden, og en af de meste markante skikkelser i Dansk Fodbold, KBK’s Kurt B. Frederiksen skiftede til ”fjenden” og så gik snakken i Kolding og KFC blev skabt.

Efter skilsmissen var såvel Kolding IF og Kolding BK i øvrigt sammen i 2.division vest, men mens KIF klarede sig i den bedre halvdel måtte KBK rykke ned med kun 20 point i 30 kampe og en score på 42-94.

Set med Roskildeøjne er det gået bedst i RB-tiden, mens der i FCR-tiden er et lille underskud.

De to første kampe i forrige sæson gav begge sejre til hjemmeholdet. KIF vandt hjemme den 11.august med 4-3, 1.200 tilskuere, og FCR-mål af Souihab Daflaoui 2 og Nicklas Halse. ”Hjemmekampen” (i Sundby) blev vundet med 1-0 – uden tilskuere og med mål af Younes Bakiz. Sidste opgør endte 2-2 på FCR-mål af Sebastian Czajkowski og Nicklas Mouritsen.

Her kan du se mere detaljeret statistik om de enkelte kampe.