FC Roskilde spillede i dag sidste testkamp i forberedelserne til de mange vigtige kampe i den kommende 2. Division sæson 2022/2023.

Værterne var Holbæk B&I, der tog i mod på deres store nye anlæg Holbæk Sportsby. Det var ikke for varmt og der var en let regn, der gjorde vejret rigtig godt at spille fodbold i.

I Holbæks startopstilling kunne man finde tidligere FC Roskilde-spillere, Janick Skov og Benjamin Lund, der spillede i lyseblåt i 3. Division, samt en gammel kending, Lasse Brandt Hansen, der netop var kommet til Holbæk fra Hvidovre.

FC Roskilde startede med følgende 11:
Rasmus Wedege, Joseph Mwamba (prøvespiller), Andreas Hermansen (anfører), Valdemar Montell, Mikkel Hallberg, Sebastian Brodersen, Mathias “Mac” Christensen, Lauge Persson, Monday Etim, Valdemar Schousboe, Malte Karoli (prøvespiller).

Bænk:
Christoffer Monty, Mads Julø, Mads Skøtt, Andreas Maarup, Selim Baskaya, Albion Aliji, Saif Ahmed (RB 1906), Ronny Larsen (prøvespiller).

Kampen var blot få minutter gammel da Holbæks nummer 9 banker bolden på trekantssammenføjningen. Så var vi i gang. Det rystede dog ikke "Ørnene" og inden for ti minutter var stillingen 0-2.

Først var Mathias "Mac" Christensen med i et par flotte kombinationer, hvor han til sidste snedigt løftede bolden over benet på Holbæk-keeperen, og i mål tæt ved den ene stolpe. Derefter var Valdemar Schousboe på spil - bolden sendes i feltet fra højre kant - Monday tager farten af den og den går videre til Valdemar, der står klar til at sparke den sikkert i kassen.

Efter 35 minutters spil, dømmes der straffespark til hjemmeholdet, da bolden bliver sparket op på hånden af en FCR-forsvarsspiller.

Janick Skov omsætter sikkert det gode tilbud fra 11 meter-pletten til 1-2.

Inden pause øger Monday til 1-3, da han med en kort aflevering spilles inde i feltet - han viser flot overblik, vender hurtigt og rykker sig fri, så han kan sende bolden i netmaskerne.

Der blev igen skiftet en del ud i pausen. I 2. halvleg var FC Roskilde stadig dominerende, men der kom blot en enkelt scoring - men sikke én af slagsen.

Bolden sendes fra højre side til venstre side, lige ude for feltet - bolden lægges skråt tilbage til kanten af feltet mere midt for mål. Selim Baskaya får kontrol på bolden og sender med et drømmehug bolden på undersiden af overliggeren og i mål til slutresultatet 1-4.

Alt i alt en rigtig god præstation i dag, mod et godt hjemmehold. Det var dejligt at se, at der var spillelyst, vilje og en masse positive takter både i det defensive spil, men også i det offensive spil. Gutterne troede på det, de lavede og det meste lykkedes også.

Næste kamp er på fredag aften, når FC Roskilde spiller 1. runde i Pokalen på udebane mod B.93.