ts

Kampreferat

Snublende tæt på det ene point i svær forårspremiere

Efter en lang vinterpause var det endelig tid til at spille om vigtige point igen. FC Roskilde var på en særdeles svær udekamp - måske den sværeste i år i 2. division - nemlig på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor storklubben Esbjerg fB tog i mod på det dejlige - men iskolde - stadion.

Hjemmeholdet havde "tyvstartet" sidste søndag, hvor de havde besøg af Århus Fremad, i et vaskeægte topopgør. Gæsterne løb med sejren og snuppede også 1. pladsen.

Det ændrede dog ikke ved, at der fra FC Roskildes side var 100% fokus og respekt for dagens hjemmeholdet.

Begge hold startede egentlig stille og rolig op - Esbjerg forsøgte dog hurtigt at lægge presse på, men FCR lod sig ikke kyse og spillede sig fornuftigt ud af presset. Det blev ikke en specielt begivenhedsrig 1. halvleg. Der kom en enkelt scoring efter en situation, hvor opdækningerne i FCR-forsvaret ikke var helt afstemt. Mads Larsen kunne heade hjemmeholdet foran efter 36 minutters spil.

FCR om fint ud til 2. halvleg og spillede sig frem til et par chancer, uden dog at blive super farlige. I flere perioder byggede FC Roskilde fint op og forsøgte sig, selv om hjemmeholdet, trods alt, havde bolden mest. Esbjerg kom da også yderligere foran, inden FC Roskilde reducerede til slutresultatet 2-1.

Esbjerg fB er et stærkt hold, men som kampen skred frem, sad man med fornemmelsen af, at FC Roskilde godt kunne snuppe det ene point med hjem, for "De lyseblå", der i dag spillede i sorte trøjer, spillede en ganske god 2. halvleg - og de spillede sig også frem til flere gode tilbud i slutningen af kampen, men det sidste held manglede. Så FC Roskilde måtte tomhændet vende snuden retur til Sjælland.

Målene

36' (1-0): EfB sender et indlæg fra højre side ind til modsatte stolpe - herfra heades den ind foran mål, hvor en udækket anfører, Mads Larsen, pander den i mål.

61' (2-0): Emil Holten øger til 2-0. Netop indskiftede Oliver Lassen er med hjemme for at hjælpe til i det defensive arbejde, da han kommer til at lave en uheldig tilbagelægning til en helt fri Holten, der sikkert kan udplacere en chanceløs Brylov i Roskilde-målet.

80' (2-1): Oliver Scholnik samler en clearing op - laver skudfinten med venstre ben, tager bolden over til højre ben og afslutter fladt fra distancen - bolden suser i netmaskerne helt ude ved stolpen.

Næste kamp

Allerede fredag går det løs igen, når FC Roskilde tørner sammen med endnu et tophold. B.93 gæster Roskilde Idrætspark med kampstart kl. 19:00.