sep

Kampreferat

Solid indsats og tre point i “Thyges” første kamp

Det var perfekt vejr til at spille fodbold i, da Roskilde Idrætspark her til aften lagde græs til opgøret mellem FC Roskilde mod de grønblusede fra AB Gladsaxe. Godt 800 tilskuere havde fundet vej til lægterne på denne dejlige aften - og de blev godt underholdt.

AB har startet sæsonen med mange tætte kampe - tre uafgjorte og en sejr på 5-4 i målfesten mod HIK i 3. runde. Seneste kamp tabte AB dog til Esbjerg fB med 3-0 hjemme på Gladsaxe Stadion. FC Roskilde har fået en ganske tilfredsstillende pointhøst på 10 point i deres første fem kampe og indtog 3. pladsen inden kampen.

Så "på papiret" lignede det to lige hold - og det viste sig, til dels, også at være rigtigt. FC Roskilde havde imidlertid bolden mest og spillede klart bedst i 1. halvleg. "Ørnene" producerede en del gode tilbud, hvorimod AB lidt overraskende mest spillede med lange bolde frem nede fra de bagerste rækker. Trods de mange større og mindre chancer blev det blot til et enkelt mål, da Selim Baskaya bragte FC Roskilde foran 1-0 et par minutter før pausen. Marco Brylov blev kun sat på en enkelt prøve i 1. halvleg, da der - efter seks minutters spil - blev sendt et direkte frispark fra kanten af feltet ind over muren mod mål. Brylov havde dog luret den og var på plads.

I 2. halvleg kom gæsterne ud efter pause-théen med mere direkte spil og et mere aggressivt pres, hvilket også kastede flere gode tilbud af sig. Specielt det første kvater bød på flere gode tilbud til gæsterne, men Roskilde-defensiven stod i mod og Brylov viste ved flere lejligheder sin klasse med stærke aktioner i situationer, som ellers sagtens kunne have bragt balance i regnskabet. Igen formåede FC Roskilde dog at holde "clean sheet", ganske som i Sundby Idrætspark.

FC Roskilde fik efterhånden igen mere og mere fat i spillet, og helt frem til afgørelsen var det lidt chancer til begge sider. Da Emil Nielsen scorede et perlemål i det 79. minut, gik den sidste gas ud af gæsterne og kampen var sådan set lukket her.

Målene

1-0 (43'): Hjørnespark blev spillet kort og endte hos Halse, der sendte bolden i feltet - blandt venner og fjender blev bolden headet på overliggeren og hoppede i spil igen hen mod modsatte stolpe, hvor Selim var gået med ind efter hjørnesparket, og han bankede bolden i netmaskerne.

2-0 (79'): Debutant, Mads Freitag, drev bolden frem i høje side, hvor han sendte et indlæg ind til modsatte stolpe - den blev lidt for lang til Emil, der dog fik bolden under kontrol - han spillede bande med Selim, løb i position igen, hvorefter han tordnede bolden helt vidunderligt velplaceret og stenhårdt i kassen helt ude ved stolpen. En chanceløs målmand, Albert Gaub-Jakobsen, kunne kun se til som en stenstøtte.

Der blev i dag leveret en ganske solid indsats fra "De lyseblå". Det var en positiv gang fodbold og holdet udstrålede stor spilleglæde. Det blev samtidig en helt fantastisk første kamp med ny cheftræner, Mikkel Thygesen, ved roret - og sikke en debut. Sejren og måden det skete på kunne ikke være meget bedre.

Hvor er det dog herligt at gå til fodbold i Roskilde Idrætspark i øjeblikket.

Næste kamp

Næste opgave for FC Roskilde er lørdag, den 16. september, kl. 14:00. Her er modstanderne Brabrand. Et holder, der i skrivende stund ligger i den tunge ende af tabellen. Men alle i FC Roskilde ved udmærket, at en udekamp i Brabrand altid vil være en opgave, der gå helt galt, hvis ikke alle mand er klar fra første fløjt.