03
maj

Kampreferat

Storspillende FC Roskilde knuste nærmeste rivaler

FC Roskilde spillede intet mindre end fremragende, forfriskende og formidabel fodbold, da Århus Fremad her til aften blev sendt hjem med "tenniscifrene" 6-2.

Nogle gange mangler man bare ord, når man ser en kamp, hvor alt lykkes og hvor der leveres så strålende fodbold, at man må knibe sig selv i armen for at være sikker på, at det er virkelighed, det man lige har overværet. Sådan en kamp spillede FC Roskilde her til aften, hvor der ellers var lagt op til en lige kamp mellem 2. divisions nummer to og tre. Men det blev aldrig et tæt og spændende opgør - hertil sad FC Roskilde alt for tungt på kampen helt fra start, og gæsterne kom aldrig "til fadet".

Men når man så får samlet sine tanker og får bearbejdet alle de mange positive indtryk, og skal beskrive FC Roskildes præstation her til aften, står superlativerne i kø for at komme til, og det er svært at vælge mellem dem.

Men helt kort må man bare konstatere, at FC Roskilde ganske enkelt spillede strålende fodbold - vel så tæt på en perfekt kamp, som man overhovedet kan forestille sig. Og det var i alle spillets facetter.

Roni Arabaci sad udenfor med en skade, så Marc Winkel havde fået chancen fra start. Og han greb den, da han allerede efter tre minutters spil åbnede målfesten - han løftede frækt bolden over gæsternes målmand, Benicio Pena, til stor jubel for de veloplagte godt 1200 tilskuere på lægterne.

Gæsterne begyndte at komme lidt mere med, og da de - efter en halv times spil - udlignede på et flot indlæg og en lige så flot kontrolleret afslutning, troede man for en kort stund, at kampen blev mere lige. Men nej - I stedet snuppede FC Roskilde taktstokken tilbage og syv minutter senere lå bolden i gæsternes mål igen. Denne gang efter en selvmål af Daniel Haarbo.

Inden pausen øgede Cornelius Allen Roskilde-føringen til 3-1. Uret viste 42 minutter, da der var klumpspil foran mål, og "Corner" fik sidste fod på bolden.

FC Roskilde kom overbevisende ud til 2. halvleg og Arman havde efter få minutters spil en flot dribletur tæt på baglinjen, som han afslutter med at skyde på stolpen.

Kampen er 50 minutter gammel, da Mads Freitag sender bolden i mål tæt ved stolpen efter fint forarbejde af "Corner".

FC Roskilde kommer på 5-1, da Maarup i højre side kommer fri - slår et indlæg, som målmanden taber og så var Freitag på plads og kan sparke bolden i netmaskerne.

Med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid reducerer Århus Fremad. Bolden sendes i feltet - der lidt tumult foran Roskilde-målet og Marco Brylov væltes omkuld, så Wilhelm Aksel Stage Olesen kan sætte sidste fod på bolden. Set udefra lignede det et frispark begået mod Brylov, men dommerens fløjte var tavs.

Som en fantastisk krølle på den flotte aften, skifter Mikkel Thygesen U19-spilleren, Frederik Engqvist på banen (85 minutter) - og han skal kun bruge tre minutter til at lave et helt vidunderligt mål. Han tager et par flotte dribler og afslutter med et strålende lille "chip" hen over den fremstormende målmand.

Kampen slutter 6-2 og FC Roskilde kunne stolte og glade fejre den imponerende indsats.

I aften viste FC Roskilde fodbold fra øverste hylde, og hvis ikke sådan en aften i Roskilde Idrætspark med dejligt vejr, en masse glade tilskuere, super stemning, fantastisk fodbold og tre dejlige point på kontoen kan begejstre - så er der ikke noget, der kan. Et godt bud er nu også, at de eneste, der ikke var begejstrede her til aften, var dem, der skulle den lange vej hjem til Århus.