29
apr

Kampreferat

Vild målfest i Valby

FC Roskilde gæstede i dag Valby Idrætspark, hvor Frem ventede i en kamp, der havde alle ingredienserne til blive en sand gyser. Begge hold havde virkelig brug for en sejr. Hjemmeholdet som et led i jagten på at komme væk fra nedrykningspladsen og FC Roskilde for at holde Frem ud i strakt arm og samtidig tage endnu et skridt mod toppen af kvalifikationsspillet. Fem point skilte de to hold inden kampen, og FC Roskilde havde fire point op til Brabrand i toppen af tabellen.

Der var sol, stemning og to kampklare hold - så scenen var sat til en god gang spændende fodbold.

Det viste sig at være to tændte hold og der var gang i målfesten allerede tidligt i kampen og første halvleg endte med to kasser i hver ende. FC Roskilde spillede ikke sit bedste spil, og så lidt klemte ud, da hjemmeholdet vendte 0-1 til 2-1. Men "Ørnene" bevarede roen, og spillede deres eget spil - og fik da også udlignet på et kanonmål af Lassen inden pausen.

Efter pausen var spillet egentlig stadig ligeligt fordelt, og der skete noget i begge ender af banen, men FC Roskilde udviste en ekstrem effektivitet og med hele tre mål endte det i en storsejr.

Der blev spillet i et pænt tempo hele kampen igennem og i nærkampene slog det gnister.

Målene

0-1 (7'): Mathias "Mac" Christensen fører bolden frem i venstre side med et par kombinationer. Frem-spillerne går ikke rigtig til ham med giver ham plads. Fra kanten af feltet afslutter "Mac" fladt på mål. Frem-målmand, Sebastian Sørensen, halvklarer kun og Oliver Lassen er hurtigt over bolden, som han prikker ind helt ude ved stolpen.

1-1 (14'): FC Roskilde-forsvaret splittes af en dyb stikning til Salieu Drammeh der kommer helt fri. Han banker bolden i kassen helt oppe under overliggeren.

2-1 (18'): Frem bryder igennem i venstre side og sender et præcist indlæg i feltet til Isak Tannander, der ellers er omringet af to FC Roskilde-forsvarere - Tannander kommer først på bolden og header den resolut i mål bag en sprællende Marco Brylov.

2-2 (39'): Frispark sender i feltet - snittes videre af Oliver Lassen - Frem får ikke clearet bolden ud af deres forsvarszone og den lander for fødderne af Lassen, der flugter bolden helt op i målhjørnet.

2-3 (49'): Hjemmeholdet laver frispark et stykke uden for feltet. Skovgaard (tidligere FCR) får gult. Mathias "Mac" Christensen lægger bolden på plads, tager tilløb og tordner bolden lige over muren og mål bag en chanceløs målmand. Sikke et flot spark.

2-4 (79'): Frispark fra højre side sendes i feltet - FC Roskilde holder i bolden, den sendes videre til Monday, der rykker sig fri og umarkeret kan sende bolden i netmaskerne. Monday lukker vel reelt kampen her. Frem ser lidt opgivende ud.

2-5 (88'): Mads Skøtt driver bolden frem - det unge talent viser kampen igennem utrolig stabilitet og et stort løbepensum - han spiller Lucas Martinsen, som flot sender den tilbage til Skøtt, der helt vidunderligt kan sende bolden mål.

Det blev en af den slags "sekspointskampe", der virkelig luner for FC Roskilde. Det kan vise sig at blive livsvigtige tre point som FC Roskilde hentede i dag, når det hele skal gøres op den 17. juni. Efter dagens kamp har FC Roskilde nu otte point ned til BK Frem.

Stemningen på banen var til tider lidt i den hårde ende, men det tog ikke overhånd og blev ondskabsfuldt. FC Roskilde formåede altså i dag at bygge videre på sejren i HIK, og den selvtillid kan gutterne tage med videre til de sidste afgørende kampe. Det bliver der brug for - for det bliver ikke for sarte sjæle.

Næste kamp

I næste runde sidder FC Roskilde over, da kampen mod Jammerbugt FC på forhånd er vundet 3-0. Derfor spiller FC Roskilde først lørdag, den 13. maj 2023, kl. 14:00. Her kommer Brabrand på besøg i Roskilde Idrætspark.